Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Chaos en veel ongelukken door winterweer

Het winterweer leidt in Europa tot grote chaos en vele ongelukken. In Duitsland reden op de A27 twintig auto’s op elkaar, waaronder zeven trucks. Op de Duitse A7 schoot een truck door de vangrail, verderop in Duitsland staan trucks vast door de sneeuw en gladheid. Op de wegen naar Parijs zijn 3000 vrachtwagens gestrand.
Kettingbotsing A27 winter 2010Bij het Duitse Walsrode reden donderdagmiddag 20 voertuigen op elkaar in een grote kettingbotsing. Twee personen in een Mini werd gesandwicht tussen twee trucks. De twee, een man en een vrouw, werden zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht. Vijf anderen raakten lichtgewond. In totaal zetten de reddingsdiensten tweehonderd man in om de ravage op de weg weer op te ruimen. Volgens de politie was de zware sneeuwval de oorzaak van het ongeval.

 Op de A7 bij Bispingen kon een chauffeur zijn vrachtwagencombinatie door de gladheid niet langer in controle houden en reed door de vangrail in de middenberm. De truck kwam op zijn kant te liggen op de vangrail, de tank raakte los van de oplegger en kwam op het wegdek te liggen. Twee auto’s reden achterop de gestrande truck. Verderop op de A7 verloor een andere chauffeur de macht over het stuur en reed eveneens door de vangrail.

In Duitsland heeft het vrachtverkeer veel last van het winterweer. De afgelopen dagen stonden op vele plaatsen trucks vast, onder meer bij Schleiz op de A9, waar donderdagmiddag een file van 40 km muurvast stond. Eerder waren trucks bij Rostock en op de A7 tussen Kassel en Bad Hersfeld gestrand.

Vanwege de sneeuw in Parijs hebben de Franse autoriteiten de toegangswegen tot Parijs afgesloten. Dat leidde ertoe dat op de A1, tussen Lille en Parijs, 3000 trucks tot stilstand zijn gekomen, ironisch genoeg op een gedeelte van de A1 waar helemaal geen sneeuw ligt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer