Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Peter Versluis wint succesvolle Dakar Pre-proloog

Zondag vond de Dakar Pre-proloog plaats op het Eurocircuit in Valkenswaard. Rond de 25.000 mensen kwamen op dit spektakel af. Ondanks enkele motoren en auto’s lag de nadruk toch vooral op de trucks die mee gaan doen met De Dakar 2014. Een nieuwe winnaar van de Pre-proloog bij de trucks dit jaar: Peter Versluis van het Veka MAN team.

 preproloog (64)

In de ochtend viel nog een aardige hoeveelheid regen die ervoor zorgde dat de baan één grote modderpoel was. Gelukkig brak rond een uur of 11 de zon door en kon het publiek gaan genieten van een dag vol spektakel en modder. De natte baan zorgde voor veel kijkersgenot bij het publiek. Eerst kwamen de motoren de baan op, toen de enige quad en daarna de personenauto’s. Maar het grote publiek was vooral gekomen om te kijken naar de meer dan 20 Nederlandse trucks die mee gaan doen met de Dakar 2014.

Hevige strijd

Grote namen als Gerard de Rooy, Hans Stacey, Marcel van Vliet, Peter Versluis, Wuf van Ginkel, Jan Lammers, Marcel Schoo en nog veel meer gaven acte de préséance. In de paddock kon het publiek zich vergapen aan de trucks en menigeen wilde op de foto met zijn of haar Dakar held. Ondanks dat de Dakar Pre-proloog wordt gebruikt om de nieuwe trucks te laten zien aan sponsors en publiek werd er wel degelijk op tijd gereden. De strijd was soms zo hevig dat menig truck soms met vier wielen van de grond los kwam en een enkeling bleef door de zware modder steken. De meer dan 20 trucks reden elke twee heats, waarbij er uiteindelijk twee trucks overbleven. De uiteindelijke finale ging tussen Gerard de Rooy van Dakar Team de Rooy met zijn Iveco en Peter Versluis van het team Veka MAN met de MAN-truck. Uiteindelijk won Peter Versluis bij de trucks.

De Dakar Rally vindt plaats van 5 tot en met 18 januari in Zuid-Amerika. Dit keer voert de route door Argentinië, Bolivia en Chili.

Foto’s: TTM.nl + Dakar Press Team

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer