Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Dakar truck vol met drugs en wapens

De Spaanse politie heeft 814 kilogram cocaïne onderschept in een vrachtwagen die veinsde mee te doen aan de Dakar Rally.

Dakartruck vol met drugsDe truck was niet van de andere deelnemers te onderscheiden; hij was wedstrijdklaar gemaakt en had stickers van nepadverteerders. De vrachtwagen was vermomd als een assistentiewagen voor de deelnemers.

Drugskoeriers hadden de vrachtwagen in het Spaanse Bilbao op de boot gezet waar hij de lange tocht naar Buenos Aires in Argentinië maakte. Daar reed hij onopgemerkt een groot deel mee van de rally.

Op ongeveer honderd kilometer van de hoofdstad verliet de wagen het parkoers. Daar verstopten de nep-deelnemers de grote hoeveelheid drugs onder een dubbele bodem van de truck. De wagen vervolgde daarna de rit, zonder daadwerkelijk mee te doen. Na afloop voegde de truck zich in de Dakar karavaan terug naar Europa.

De Spaanse politie kreeg lucht van de drugshandel en arresteerde de twee chauffeurs toen ze weer op Spaanse bodem waren. Ook werden twee mannen opgepakt die de truck hadden verscheept.

Dakar truck vol met drugs

Bron: NOS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer