Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: een Volvo voor James Bond?

Volvo Trucks heeft de FH16 700, op zich toch al een indrukwekkende truck, verder verfraaid en heeft er zelfs een Limited Edition van gemaakt. De imagoknaller zou volgens Volvo Trucks zelfs James Bond moeten kunnen behagen, maar dat is nog maar de vraag…

Volvo FH16 700 Limited Edition“De Volvo FH16 700 is bedoeld voor de zwaarste en meest veeleisende transporttaken. Deze nieuwe Limited Edition is een zeer prestigieuze truck voor klanten die op zoek zijn naar iets heel anders,” vertelt Rob Schram, manager commercial trucks bij Volvo Truck Nederland.

De Volvo FH16 700 Limited Edition beschikt over geavanceerde systemen en een prettige leefruimte. De cabine heeft een lederen en velours bekleding. Bovendien is de Limited Edition uitgerust met een High Power Audio Set met Bluetooth, Compacte Subwoofer, High End Tweeters en I-pod connectie. Omdat veiligheid een van Volvo’s kernwaarden is en blijft, is de truck verder uitgerust met veiligheidssystemen zoals BiXenon koplampen, Bochtverlichting, VEB+, regensensor, Airbag, ESP, Lane Keeping Support, Lane Changing Support, Adaptive Cruise Control en Driver Alert.

“De FH16 700 Limited Edition is dé ultieme imago truck. Het is de combinatie van de verschillende onderdelen die de truck tot zo’n geweldenaar maken. Het straight six blok dat stationair bij 650 omwentelingen per minuut al 1500 Nm levert. En bij 800 toeren al meer dan 85 procent van het ongelooflijke 3150 Nm maximum koppel! En de  I-Shift versnellingsbak die al die aandrijfkracht met ongekende precisie op de weg doseert. Niet te missen zijn verder de gecombineerde stoppower  van 1176 pk van de Volvo Engine Brake en retarder samen. En al die discreet verpakte veiligheidsystemen en de BiXenonlampen met bochtverlichting. Tot slot maakt de weldadige luxe uitstaling met de lederen en velours bekleding deze Limited Edition helemaal af. Wij zijn apetrots”, besluit Rob Schram.

De ultieme imago truck dus, maar waarom James Bond daar nou blij van moet worden, zoals het persbericht suggereert, dat ontgaat ons toch even. Wie James Bond als klant binnen wil halen moet toch minimaal de volgende zaken op de optielijst zetten: een geladen revolver in het dashboardkastje, een Martini (shaken, not stirred) in de dichtstbijzijnste bekerhouder, een in de voorbumper verborgen machinegeweer en een startklare blondine op het bed. In dat geval zou Volvo de FH16 700 misschien van James wel FH16 007 mogen noemen…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer