Foto's en VIDEO: nieuwe Volvo FE en FL • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s en VIDEO: nieuwe Volvo FE en FL

Volvo introduceert de nieuwe Volvo FE en FL-trucks die voornamelijk ingezet worden bij stedelijke en regionale distributietaken. De Volvo FE en FL-trucks beschikken over een verbeterde cabine en de Volvo FL-reeks is uitgebreid met een 5-liter motor met vier cilinders.

Volvo fe

De nieuwe Volvo FE en FL-trucks hebben twee nieuwe, door Volvo ontworpen motoren van acht en vijf liter. De nieuwe 6-cilinder D8-motor heeft een cilinderinhoud van 7,7 liter en is leverbaar in drie verschillende vermogensklassen: 320 pk/1200 Nm, 280 pk/1050 Nm en 250 pk/950 Nm. De Volvo FL is tevens leverbaar met de compacte D5-motor met 4 cilinders. Deze motor heeft een cilinderinhoud van 5,1 liter en is leverbaar met een motorvermogen van 240 pk/900 Nm en 210 pk/800 Nm.

Euro 6

Omdat ook bij lage toerentallen snel het gewenste koppel kan worden geleverd, zijn beide motoren geschikt voor comfortabel en veilig rijden in steden en voorsteden. De motoren voldoen aan de nieuwe Euro 6-eisen en het brandstofverbruik is gelijk aan dat van de Volvo Euro 5-motoren. Om te voldoen aan Euro 6 zijn de motoren voorzien van SCR (Selective Catalytic Reduction), variabele turbogeometrie, een gekoeld EGR-systeem en een deeltjesfilter.

Volvo fl

Aangepaste automaat

De twee nieuwe motoren worden aangevuld met een reeks versnellingsbakken. Als een van de opties is het nu mogelijk om de Volvo FE te voorzien van I-Shift. De automatische versnellingsbak kan worden aangepast met een distributiespecifieke optie. Een andere voorziening is dat ESP (Electronic Stability Program) nu standaard is op zowel de Volvo FE als de Volvo FL. Met ESP kan de chauffeur de truck op de weg houden als deze onverwacht of sterk opzij zwenkt.

Speciale 12-tonner

Volvo Trucks heeft ook een 12-tons versie van de Volvo FL ontworpen. Deze versie beschikt over een krachtige motor (4-cilinder D5 met 240 pk), speciaal geoptimaliseerde I-Sync-versnellingsbak en een gewicht dat 500 kg lager is dan een vergelijkbare truck.

Comfortabele chauffeursomgeving

De werkomstandigheden van de chauffeur zijn verbeterd dankzij nieuwe, duidelijke instrumenten en nieuwe ergonomische stoelen met een geïntegreerde hoofdsteun en veiligheidsgordel. De stoel is versterkt en in de vloer verankerd waardoor de veiligheid bij een ongeval wordt verhoogd. Door de kleinere wielen is de cabine vijf centimeter lager geplaats. Daardoor heeft de chauffeur beter zicht naar alle klanten en wordt in- en uitstappen gemakkelijker. Er kan worden gekozen uit diverse voor- en zijspiegels, wat in combinatie met de mogelijkheid om extra zij-, achter- en portierruiten toe te voegen, ook bijdraagt aan een uitstekend zicht naar alle kanten voor de chauffeur.

Cabine fl en fe

Nieuw ontwerp

Om de Volvo FE en Volvo FL een duidelijke Volvo-identiteit te bezorgen, is het klassieke Iron Mark verplaatst naar een nieuwe positie onder de voorruit. Door het donkere gedeelte onder de voorruit maakt de cabine een lagere indruk en krijgt de truck een modern uiterlijk. Het nieuwe koplampontwerp en de opvallende dagrijlichten benadrukken ook de familiebanden met de andere nieuwe Volvo-truckmodellen. De lampen zijn geïntegreerd in de nieuwe bumper. Deze bestaat uit drie gedeelten met stalen hoekstukken die zorgen voor extra duurzaamheid en goedkopere reparaties bij kleine aanrijdingen en krassen.

Uitgebreid serviceaanbod

Tegelijk met de introductie van de nieuwe Volvo FE en FL presenteert Volvo Trucks een uitgebreid serviceaanbod. Het hoogste niveau – het Volvo Gold Contract – omvat onderhoud, reparaties en de hoogst mogelijke beschikbaarheid. Met het verbeterde Volvo Gold Contract kan de truck draadloos worden verbonden met de Volvo-werkplaats die het gebruik van het voertuig bijhoudt en de slijtage van bepaalde onderdelen controleert. Het doel is om proactief te zorgen dat de truck alleen en precies wanneer dat nodig is, naar de werkplaats gaat en dat onderhoud wordt uitgevoerd wanneer het voertuig niet wordt gebruikt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer