Foto's: Golfje in puin na negeren voorrangsregel • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Golfje in puin na negeren voorrangsregel

In het Duitse Mettman vond donderdagochtend een ongeval plaats met een vrachtwagen en een personenwagen. Daarbij raakten zowel de bestuurster van de personenauto als de vrachtwagenchauffeur gewond.
ongeval DAF vs. GolfjeBij het ongeval werd duidelijk dat het verschil in grootte en gewicht tussen ‘PKW’s’ en ‘LKW’s’ dermate groot is dat het eerbiedigen van verkeersregels aan te raden is. De 53-jarige automobiliste reed in haar Volkswagen Golf af op de kruising ‘Bibelskirch’. Ze negeerde het daar staande stopbord en reed met onverminderde snelheid de kruising op. Zij gaf daarbij geen voorrang aan een uit de tegenovergestelde richting komende DAF met een silo-oplegger. De vrachtwagenchauffeur kon ondanks hevig remmen de Golf niet meer ontwijken en raakte de auto vol in de rechterflank. Door de snelheid waarmee de truck reed werd de Golf ook nog eens dertig meter over het kruispunt geduwd.

De VW Golf raakte bij het ongeval zwaar beschadigd. De bestuurster moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd en is zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. De vrachtwagenchauffeur kon na behandeling in het ziekenhuis huiswaarts. De Golf raakte bij het ongeval totalloss, de DAF kon door het transportbedrijf zelf worden geborgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer