Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Half miljoen euro schade op parkeerplaats

Een ongeval op een parkeerplaats op de Duitse A1 bij Rosengarten heeft tot een grote chaos geleid. Eén vrachtwagenchauffeur raakte gewond.

rosengarten1’s Nachts om 3.10 uur reed een 38-jarige chauffeur de parkeerplaats Hittfeld op, maar reed tegen de vangrail aan de linkerzijde aan. Daarna reed hij tegen de achterkant van een op de linkerstrook geparkeerde vrachtwagen aan. Deze werd door de klap circa tien meter naar voren geschoven, tegen een geparkeerde autotransporter. De truck van de veroorzaker van het ongeval was door de klap naar links geslagen en klemde zich uiteindelijk, met een opengereten oplegger, tussen twee andere vrachtwagens in. Grote hoeveelheden lading kwamen uit de oplegger op de parkeerplaats te liggen.
De 38-jarige chauffeur raakte in zijn cabine bekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. Een 31-jarige bijrijder bleef ongedeerd. In de andere trucks lagen chauffeurs te slapen, zij kwamen met de schrik vrij. De schade aan alle trucks bedraagt volgens de politie een half miljoen euro.
Rosengarten

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer