Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Lamboo investeert in nieuwe spuiterij

Lamboo gaat de recessie op de enige juiste manier te lijf: door te investeren. Na een half jaar noest bouwen gaat volgende week vrijdag de splinternieuwe spuiterij open.

Nieuwe spuiterij LambooDe eerste paal is op 19 augustus 2009 geslagen door de Zoetermeerse bouwonderneming Gebroeders Huurman. De bouw is inmiddels voltooid, waarna de eerste wagens al zijn gespoten. Samen met spuitcabineleverancier CWN en lakleverancier DuPont is gewerkt aan het ultieme ontwerp van de nieuwe spuiterij. De ruimtes zijn voorzien van de modernste ontwikkelingen om nog efficiënter te kunnen werken. De nieuwbouw bestaat uit twee grote spuitcabines, een kleine (onderdelen)cabine, een nieuwe voorbewerkhal en een mengruimte.

De spuitcabines zijn zeer milieuvriendelijk. Veel aandacht is besteed aan de energiezuinigheid, wat zowel de kosten laag houdt en het milieu ten goede komt. Daarbij zijn de twee grote cabines uitgerust met pneumatische liften, zodat spuiters geheel volgens de laatste Arbo-normen een stuk efficiënter kunnen werken. Ook zijn de twee grote cabines extra breed, zodat ook trailers met afwijkende maten probleemloos gespoten kunnen worden.

De nieuwe voorbewerkhal is ook opgebouwd volgens de laatste Arbo-normen. De hal is uitgerust met niet minder dan 12 afzuigpunten, zodat de medewerkers geen last hebben van het stof dat vrijkomt tijdens de voorbewerking. Dit zorgt voor een prettige werkomgeving, iets wat het resultaat alleen maar ten goede kan komen.

Met de nieuwe spuiterij wil Lamboo ook in andere behoeften voorzien. De spuiterij gaat vanaf heden, naast het vaste werk bestaande uit trailers en bakwagens, ook meer gebruikt worden voor hele cabines en cabinedelen van bedrijfswagens en andere aanverwante artikelen in de transportsector.

Lamboo Repair richt zich op ieder bedrijf met bedrijfswagens met een uitgebreid pakket van dienstverlening op het gebied van schadeherstel, compleet onderhoud voor elk merk en type carrosserie, oplegger of aanhangwagen, en het uitvoeren van APK keuringen voor getrokken materieel. Lamboo Carrosserie levert op maat gemaakte carrosserieën in drie categorieën: voor geconditioneerd transport, voor o.a. verhuis- en textielwagens en stadsdistributie, en lichtgewicht carrosserieën, geschikt voor B(E) rijbewijs.

De nieuwe spuiterij wordt geopend op vrijdag 15 januari.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer