Foto's: Navigatiesysteem stuurt chauffeur bos in • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Navigatiesysteem stuurt chauffeur bos in

De Duitse wegenwacht moest afgelopen week groot materieel laten aanrukken om de truck van een Belgische chauffeur uit het bos te krijgen.
truck vast in bosEen vrachtwagenchauffeur uit de Belgische stad Gent, die slaafs zijn navigatiesysteem volgde, heeft zijn truck midden in een bos in Duitsland vastgereden. De verbouwereerde hulpdiensten moesten rupsvoertuigen inzetten om de truck weer vlot te krijgen.
De chauffeur van transportbedrijf Transheeze was met een partij bouwplaten op weg naar Stockach, in de buurt van Stuttgart. Volgens bedrijfsleider Filip Heeze verplichtte de politie de trucker op een bepaald moment “om de grote baan te verlaten, omdat er een zwaar transport in aantocht was”.
De trucker besloot vervolgens de aanwijzingen van zijn navigatiesysteem richting zijn einddoel te volgen, maar belandde daarbij al snel op een smalle bosweg. “Daar heeft hij zich uiteindelijk vastgereden”, zegt Heeze, die zelf ook niet helemaal begrijpt wat zijn chauffeur bezielde om die bosweg in te rijden. Volgens de Duitse hulpdiensten bestond het risico dat de truck zou kantelen omdat het gevaarte was weggegleden in een greppel en schuin hing.
 “Je moest het zien om het te geloven”, aldus boswachter Rheinard Brecht, die het merkwaardige tafereel als eerste opmerkte. De eerste takelwagen die werd gebeld, moest verstek laten gaan omdat het voertuig zich anders ook zou vastrijden op de smalle bosweg. “Uiteindelijk hebben we eerst een kraan laten komen om de lading van de truck over te laden. Daarna konden we met een krachtig rupsvoertuig de truck weer op de weg krijgen.” Het duurde daarna nog een hele tijd voor de truck weer veilig achterwaarts uit het bos was gemanoeuvreerd.
Volgens de boswachter is het de tweede keer in enkele jaren tijd dat een trucker zich door het bos waagt, “blijkbaar telkens op aanwijzen van hun navigatietoestel’. Er wordt nu overwogen om een waarschuwingsbord op te hangen aan het begin van de weg.
Bron:  Bouwmaterieel/Südkurier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer