Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Nederlandse Dakar truckers rijden verloren race

Na een week volop gassen in de Dakar Rally is er voor de Nederlandse truckers slechts één conclusie te trekken: ze doen mee voor spek en bonen. Niet eenmaal konden de Nederlanders in de buurt komen van de oppermachtige Kamazzen, laat staan serieus meestrijden om de hoogste eer. Een tussenstand met feiten en sfeerbeelden.
Dakar KabirovNa het vroege uitvallen van Hans Bekx, Wuf van Ginkel en Gerard de Rooy was het interessant om te zien of de overige Nederlanders een vuist konden maken tegen de Kamazzen van Chagin en Kabirov. Na een paar dagen wisten we het wel, nee dus. De afgelopen week was het stuivertje wisselen tussen de twee Kamazzen, al wist Ales Loprais met zijn gele Tatra een wig te drijven in het klassement zoals dat staat na zondag 9 januari.

In dat klassement staat Marcel van Vliet met zijn VEKA MAN als beste Nederlander geklasseerd, als achtste, met een ogenschijnlijk al onoverbrugbare achterstand van 6 uur en 21 minuten. Zijn teamgenoot Franz Echter doet het beter. Hij staat vijfde, maar moet ook al dik vierenhalf uur toegeven op klassementsleider Firdaus Kabirov. De teamgenoot van Gerard de Rooy, Pep Vila, staat zevende in het algemeen klassement. De Nederlander Peter van Eerd rijdt trouwens met Vila mee. Joseph Adua van Team de Rooy staat zestiende.

De andere Nederlanders dan: Martin van den Brink staat twaalfde, op de voet gevolgd door Johan Elfrink. Frits van Eerd staat 18e, Jan Lammers is 20e. De Belg Paul Verheyden staat met zijn DAF 21e, hij wordt vergezeld door de Nederlanders Thijs Daandels en Chris Zegers. Peter van den Bosch vinden we in het algemeen klassement terug op plek 22, op 23 staat EimbertTimmermans. Op plek 27 staat Hugo Duisters, de Belg maakt al jarenlang deel uit van Team de Rooy. Achter Duister in het klassement staat een file aan Nederlanders: Teun Stam op 28, Jos Smink op 29, Kornelis Offringa op 30 en Edwin van Ginkel op 31. Pascal de Baar is met zijn GINAF de laagst geklasseerde Nederlander, op plek 36.

Naast de drie genoemde Nederlanders vielen de afgelopen week ook uit: Peter Versluis met de VEKA MAN, Marcel Schoo van Dakar Team Holland, Jack Brouwers, die zijn GINAF in vlammen zag opgaan en het team Afraja, dat afgelopen vrijdag de pijp aan Maarten gaf.

Bekijk hier het complete truckklassement zoals het momenteel is

Foto’s: ANP, teamwebsites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer