Foto's: Nissan start verkoop NT400 Cabstar • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Nissan start verkoop NT400 Cabstar

De vernieuwde Nissan NT400 Cabstar is bij de Europese dealers gearriveerd. De  middelzware bedrijfsauto profiteert van talloze verbeteringen op het gebied van laadvermogen, veiligheid en comfort. De NT400 Cabstar beschikt over geoptimaliseerde Euro 5B+-dieselmotoren met langere onderhoudsintervallen.

03_NT400_Cabstar

De Nissan NT400 Cabstar is voorzien van een vernieuwde grille en nieuwe koplampen, die de identiteit van Nissans lichte en middelzware bedrijfsauto’s vertegenwoordigen. De knipperlichten zijn nu geïntegreerd in de buitenspiegels en de nieuwe antracietgrijze lakkleur vervangt de lichtblauwe lak in het kleurenaanbod. De andere kleurenopties zijn wit, rood en metallic zilver.

Interieur

In de cabine zijn nieuwe bekledingsstoffen toegepast. Er zijn nieuwe radio/cd-audiosystemen beschikbaar met USB-, mp3-, iPod- en AUX-aansluiting en Bluetooth-connectiviteit om handsfree te bellen. De snelheidsmeter en de toerenteller zijn nu groter dan voorheen voor betere afleesbaarheid, en een nieuwe multifunctionele display toont informatie over het brandstofverbruik, het oliepeil en het onderhoud van de NT400 Cabstar. Een schakelindicator helpt de bestuurder om zuiniger te rijden.

De Nissan NT400 Cabstar is af fabriek leverbaar in een ruime keuze aan kipper- en bakwagen-uitvoeringen. De chassis-cabine-uitvoeringen zijn beter voorbereid op de verschillende conversies die externe specialisten aanbieden. Aansluitingen inclusief kabelbomen voor diverse voorzieningen zijn af fabriek aan het chassis gemonteerd. Bovendien is het instrumentenpaneel voorzien van extra waarschuwingslampjes en schakelaars die met de opbouw kunnen worden verbonden. Deze voorbereiding neemt de ombouwspecialist werk uit handen en zorgt voor lagere kosten voor de klant.

Euro 5B+ turbodiesel
Het vernieuwde motorenaanbod bestaat uit een 2,5-liter viercilinder turbodiesel in drie varianten: 90 kW/250 Nm, 100 kW/270 Nm en 107 kW/350 Nm. Alle motorvarianten voldoen aan de strenge Euro 5B+-emissienorm dankzij de toepassing van een roetfilter, een oxidatiekatalysator, uitlaatgasrecirculatie en een diagnosesysteem van de uitlaatgassen. De versie met 107 kW/350 Nm vervangt de 3,0-litermotor. De nieuwe turbodieselmotor levert hetzelfde maximumkoppel, maar is 45 kilo lichter en verbruikt 22 procent minder brandstof. Bovendien is het onderhoudsinterval met 10.000 kilometer verlengd tot 40.000, wat lagere operationele kosten met zich meebrengt.

De basismotor is gekoppeld aan een handmatig te bedienen vijfversnellingsbak en is leverbaar in de NT400 Cabstar met een GVW van 3,2 tot 3,5 ton. De 100 en 107 kW-motoren zijn uitgerust met een zesversnellingsbak en zijn alleen leverbaar voor de GVW-versie van 3,5 ton. Nissan levert de NT400 Cabstar in lengtevarianten van 4.546 tot 6.346 millimeter en met keuze uit drie wielbases – 2.500, 2.900 en 3.400 millimeter. De 3,5 ton-versie van de NT400 Cabstar biedt een laadvermogen van 1.840 kilo.

De naam van de Nissan NT400 Cabstar is gebaseerd op Nissans nieuwe namenstrategie. Tegenwoordig staat NT voor Nissan Trucks, terwijl de typeaanduidingen NV en NP zijn bedoeld voor respectievelijk bestelauto’s en pick-ups.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer