Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Paccar Parts Distribution Center nu operationeel

Paccar Parts heeft in Eindhoven het nieuwe Paccar Parts Distribution Center (PDC) in gebruik genomen. Dit nieuwe onderdelen-distributiecentrum heeft een oppervlakte van zo’n 26.000 m², biedt ruimte aan ruim 65.000 verschillende truckonderdelen en speelt een belangrijke rol in de verdere groei van DAF Trucks op de Europese markt. Met de realisatie van het nieuwe PDC is een investering van zo’n dertig miljoen euro gemoeid.

Paccar Parts Distribution Center“Dit nieuwe PDC is het grootste van alle veertien onderdelendistributiecentra van Paccar wereldwijd en het belangrijkste van Europa”, aldus Dick Leek, General Manager Paccar Parts Europe. “Het nieuwe distributiecentrum is onder andere gebouwd met het oog op de introductie van een compleet nieuwe generatie Euro 6-voertuigen waardoor het aantal onderdeelnummers is toegenomen van 50.000 naar ruim 65.000.”
Het nieuwe Paccar Parts Distributiecentrum levert rechtstreeks aan DAF-dealers in onder andere Nederland, Duitsland, België en Frankrijk en bevoorraadt dagelijks ook de andere Europese PDC’s in Leyland (Groot-Brittannië), Budapest (Hongarije), Madrid (Spanje) en Moskou (Rusland). “In Eindhoven realiseren we een servicegraad van 98 procent, wat betekent dat nagenoeg alle onderdelen voor DAF-trucks direct uit voorraad leverbaar zijn”, aldus Dick Leek. “De leverbetrouwbaarheid is daarbij 99,98 procent, uniek in onze sector. En die geldt niet alleen voor originele DAF-delen maar ook voor het uitgebreide TRP-programma met universele onderdelen voor trucks en trailers, alsook werkplaatsbenodigdheden.”
Om een snelle levering van de juiste onderdelen te garanderen, wordt in het nieuwe Paccar Parts Distributiecentrum in Eindhoven gewerkt met de meest geavanceerde logistieke systemen, waaronder Radio Frequency communicatie en spraakgestuurde pickopdrachten. Dick Leek: “Deze garanderen de hoogste kwaliteit en efficiency. In het nieuwe Paccar Parts Distribution Center verwerken we zo’n 12.000 klantorderregels per dag. Het speelt een belangrijke rol in de verdere groei van DAF in Europa met een eersteklas beschikbaarheid van onderdelen voor een maximale voertuigbeschikbaarheid voor onze klanten.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer