Foto's: 'Polizei' controleert op A7 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: ‘Polizei’ controleert op A7

De Duitse politie heeft woensdag een grootschalige controle uitgevoerd langs de A7. Met succes. 88 trucks werden staande gehouden, bij 63 ervan werden misstanden geconstateerd. 21 chauffeurs mochten niet verder rijden.

Politie controle a7Een Nederlandse truck met dieplader, geladen met legervoertuigen, had een kapotte band op de dieplader. Na vervanging daarvan mocht de Nederlander verder. Een Roemeense chauffeur had onder zijn voertuig twee hele gladde banden zitten, waarvan bij een het loopvlak al losliet. Hij kreeg een boete van 2200 euro.

Een bestelauto met groente werd ook staande gehouden. Deze bleek voor 38 procent overbeladen. De chauffeur bleek overigens geen vergunning te hebben. Een truck met bier belanden bleek een compleet gescheurde remschijf op de voorste as te hebben. Dit voertuig mocht niet verder rijden.

De politie hield ook een oplegger staande die dermate last had van roest, dat het voertuig onder politiebegeleiding naar een werkplaats werd afgevoerd.

De politie was tevreden over de controle, maar sprak bezorgdheid uit over het hoge aantal technische mankementen aan trucks en opleggers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer