Foto's: Reeks ongevallen A1 eist mensenleven • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Reeks ongevallen A1 eist mensenleven

Een Duitse vrachtwagenchauffeur is woensdag om het leven gekomen bij een reeks ongevallen op de Duitse A1.
Dodelijk ongeval A1De reeks ongevallen begon woensdagmorgen nabij Sottrum, toen een 43-jarige Poolse vrachtwagenchauffeur bij een weggedeelte met wegwerkzaamheden de wegafscheiding raakte. In zijn pogingen te corrigeren stuurde hij scherp naar links en reed hard tegen de provisorische vangrail, die flink opschoof richting de andere rijbaan. Daar kon een tegemoetkomende vrouw in een personenauto de vangrail niet ontwijken en botste er tegenaan. Zij werd bij dit ongeval lichtgewond.

De vangrail was uiteindelijk over ruim driehonderd meter beschadigd. In beide richtingen stonden inmiddels flinke files. Om de bergingsactiviteiten te bespoedigen wilden de politie en bergers  de beschadigde vangrail deels verwijderen. Dat ging echter niet helemaal goed: de vangrail viel om en beschadigde zo’n twaalf auto’s.

Nog tijdens de berging van het eerste ongeval gebeurde 500 meter erachter, bij Bockel, een veel ernstiger, dodelijk ongeval. Een 53-jarige vrachtwagenchauffeur met bulkoplegger moest zijn combinatie vanwege de ontstane file voor hem sterk afremmen. Toen hij bijna tot stilstand was gekomen zag hij achter zich een andere truck met grote snelheid naderen. De 47-jarige chauffeur van deze tankwagencombinatie klapte met bijna onverminderde snelheid op de bulkoplegger en schoof hem ruim dertig meter vooruit. De chauffeur van de met 15.000 liter olie geladen tankauto werd verpletterd in zijn cabine, hij overleefde het ongeval niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer