Foto’s + VIDEO - Renault T verspreidt zich over Europa • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s + VIDEO – Renault T verspreidt zich over Europa

De T, de nieuwe zware truck van Renault, werd afgelopen jaar geïntroduceerd. Nu de productie goed loopt nemen steeds meer transporteurs hun T (of meerdere zelfs) in ontvangst. Daarbij is goed te zien hoe de T tevoorschijn komt in een keur aan kleurschakeringen.

Sommige transportbedrijven bestelden meteen op de introductie-avond in Lyon, in juni, al nieuwe T’s. Dat was onder meer het geval bij het Duitse Fiedler GmbH. Een andere Duitse klant is ITS Spedition. In Oostenrijk rijdt Berger Logistik sinds november rond met een rode Renault Trucks T Sleeper Cab 460. In Zwitserland koos Constantin, al twintig jaar Renault berijder, weer voor Renault, maar ontving tegelijk met de T ook een laatste Magnum. Landgenoot Hugelshofer Logistik AG nam tegelijkertijd twee T High Sleeper Cabs in ontvangst.

In Groot-Brittannië gaat Marston’s PLC twee zwarte T’s gebruiken voor drankendistributie. Clive Cowern Transport Services koos voor drie nieuwe T’s voor kun vloot van 44 vrachtwagens. MacIntyre Transport Ltd heeft een wagenpark van 155 voertuigen, waaronder 15 Premiums. Daar komt nu minimaal een T bij.

In Denemarken is de eerste T geleverd aan LMT Transports. Het gaat om een  T Sleeper Cab met 430 pk motor. In Finland was Trans-Akseli Oy de gelukkige met de levering van een T 460 pk.

In Nederland was Voets Transport de eerste die de Renault Trucks T in zijn vloot opnam. “We vervangen twee oude modellen met deze nieuwe T”, verklaart Rob Voets. “We zijn al jaren klant bij Renault, en onze 16 Renaults doen het altijd naar tevredenheid.” Bij de zuiderburen kocht Withofs Transport vier Renault Trucks T. Andere transportbedrijven die met de T gaan rijden zijn Eurosped België en Wauters tanktransport.

Mary Car Kft. Ontving in Hongarije de eerste van vier T’s, voorzien van 460 pk motor en slaapcabine. De eerste order in Tsjechië voor de T kwam van CSS Logistic, en dan in lowdeck versie.

In thuisland Frankrijk leverde Renault Trucks de eerste T’s aan STAF. Trans JRF bleef niet lang achter en bestelde 10 T 520 High Sleeper Cabs. Andere transporteurs in Frankrijk die voor een truck van eigen bodem kiezen zijn Transports Chalavan et Duc, Transport Prevost en Transports Piejac Maingret.

In buurland Italië koos Transbozen Barbanio voor de T. Iets meer naar het oosten waren dat Natron Product (Kroatië), Fijavž (Slovenië) en Autotransport Golo S.R.L in Roemenië.

Renault Trucks dealer Gonsoli Lorca leverde in Spanje tenslotte de eerste Renaults Trucks T uit aan Pedro Morillas Garcia, een eigen rijder die zich bezighoudt met nationaal koeltransport. Ook Fribin, de grootste vleeshandelaar van Spanje, ontving zijn nieuwe Renault Trucks T.

2 reacties op “Foto’s + VIDEO – Renault T verspreidt zich over Europa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer