Foto's: Renaults kleinste nieuwe truck • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Renaults kleinste nieuwe truck

Hij sneeuwde een beetje onder in het geweld van Renaults nieuwe Euro 6 truckrange vorige week: de kleinste vrachtauto van het stel, de D met 2 meter wijde cabine. De 3,5 tot 7,5 tons truck is prima geschikt voor stadsdistributie en laat zich besturen met rijbewijs C1.

Renault DZeker dat laatste kan een aanschafargument zijn in een tijd dat jonge mensen geen C-rijbewijs meer willen halen of de ondernemer dat te duur vindt. De D 2 meter heeft veel gemeen met de Nissan NT 500, die u al eerder op deze pagina’s aantrof. De cabine is geen wonder van comfort, maar voldoet wel aan de eisen van een moderne, kleine vrachtauto voor in de stad. Mooi is dat er in het midden van de cabine plek is voor een derde stoel, mede dankzij de niet al te hoge motortunnel.

De D 2 meter is er uitsluitend in 4×2 configuratie, maar wel met chassislengtes van 2900 tot 6400 mm. Er zijn vier versies, van 3,5 t, 5,6 6, 6,5 t en 7,5 t. De treingewichten lopen van 7 tot 11 ton. De D krijgt de DTI 3 dieselmotor van 150 pk. De 7,5 tonner krijgt als enige 180 pk. Standaard wordt een zesversnellings handbak gemonteerd, de 7,5 tons versie heeft als optie een gerobotiseerde bak.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer