Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: State-of-the-art bedrijfspand MAN Rosiervandenbosch

Rosiervandenbosch, dealer van MAN Truck en Bus, heeft in Schelluinen een nieuw, zeer modern bedrijfspand betrokken. Het pand staat nabij de entree van het bedrijventerrein en is daarmee beeldbepalend voor de omgeving. Architéma Architectuurstudio uit Rotterdam tekende voor het ontwerp.

--«130524-02762
Het ‘Landmark’ bedrijfspand kenmerkt zich door onder meer een 25 meter lange luifel gedragen door een met LED-verlichting uitgevoerde kolom. Op het podium eronder kunnen de nieuwste MAN’s worden geshowd.

Volgens Architéma maakt de luifel en het bordes het podium, kantoor en werkplaats tot één geheel. In het kantoor, maar ook bij de werkplaats is veel glas verwerkt. In het pand is transparantie en effiency, ingebed in bedrijfsfilosofie van MAN Rosiervandenbosch, kunstig verwerkt.

In de huidige transportbranche is duurzaamheid niet meer weg te denken, en dat is terug te zien in het nieuwe pand. Dit thema is in dit gebouw vertaald in een ‘groene’ installatie, waarbij een VRF-systeem verwarming en koeling uit de lucht haalt. De opwekking van de benodigde elektriciteit hiertoe gebeurt middels een eigen energiecentrale van PV-cellen op het dak van de werkplaats.

Het nieuwe pand van MAN Rosiervandenbosch werd ontworpen door Architéma Architectuurstudio, met als architect Ralph van de Donk. Het ontwerpteam bestond uit Van de Donk , Henk Magrijn en Rianne van den Brandt. De aannemer is Remco Ruimtebouw uit Eindhoven en de installateur is Van Panhuis Installatietechniek uit Ermelo.

Foto’s: Architéma / Cojan van Toor

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer