Foto's: Truck stort van viaduct in Duits winterweer • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Truck stort van viaduct in Duits winterweer

Het barre winterweer dat Duitsland treft heeft zaterdag tot chaos op de Duitse wegen geleid. Er gebeurden honderden ongevallen door gladheid en hevige sneeuwval. Ook veel trucks kwamen in de problemen.

Truck stort van viaductZeker drie mensen zijn om het leven gekomen, meldden Duitse media. De meeste ongevallen, files en wegversperringen zijn zaterdag op de A3, die aansluit op de A12 vanaf de Nederlandse grens bij Arnhem en meer dan 700 kilometer lang is. In de aan Nederland grenzende deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen, waar de A3 doorheen loopt, waren tot zaterdagmiddag 337 weergerelateerde ongevallen in tien uur tijd.

Daarbij liepen 45 mensen verwondingen op. Bij de dubbelgemeente Halle/Westfalen botsten veertien auto’s op elkaar.

Een vrachtwagenchauffeur raakte in de eveneens aan Nederland grenzende deelstaat Nedersaksen zwaargewond toen hij met zijn voertuig met aanhanger over een brug reed en weggleed. De truck stortte 10 meter naar beneden.

Bij het nabij Würzburg gelegen Winterhausen stortte door gladheid eveneens een chauffeur met zijn truck van een viaduct. Na de duikeling van tien meter waren truck en trailer verwoest. De chauffeur werd zwaargewond afgevoerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer