Ga naar hoofdinhoud

Foto’s + VIDEO: Iveco presenteert nieuwe Stralis Hi-Way

Iveco presenteert vandaag in Turijn de vernieuwde Stralis, de Stralis Hi-Way. Kenmerkend voor de Stralis Hi-Way is het vernieuwde uiterlijk en tal van instrumenten voor een efficiënte bedrijfsvoering. Dat kan volgens Iveco resulteren in een total cost of ownership (TCO) dat 4 procent lager is dan voorheen.

Iveco stralis hi-way 2012De transportsector verkeert in een crisis, realiseert Iveco zich heel goed. “De nieuwe Stralis is er daarom op gericht om kosten te besparen voor de ondernemer. De TCO kunnen wel tot zo’n vier procent lager uitvallen”, aldus Alessandro Mortali, senior vice president van Iveco. Iveco gaat bij dat percentage uit van een gemiddeld jaarkilometrage van 130000 kilometer voor een periode van vier jaar. De belangrijkste bijdrage voor die lager TCO zit ‘m in het brandstofverbruik, dat ten opzichte van de vorige Stralis generatie tot wel 10 procent lager kan zijn. Om dat te behalen past Iveco de bekende technieken toe die ook al op de EcoStralis zaten, plus het Iveconnect Fleet fleetmanagementsysteem.

De cabine van de Stralis Hi-Way is een voortzetting van de cabine van de huidige Stralis. Iveco heeft door het HI-eSCR systeem in de nieuwe Cursor Euro 6 motoren geen EGR en dus geen extra keeling nodig. Dat betekent overigens niet dat de cabine niet veranderd is. Vooral de grille, luchtgeleiders en bumper vallen op als zijnde veranderd. Ook een nieuwe zonneklep met LED verlichting en nieuwe lichtunits met dagrijverlichting en Xenon zijn nieuw. De nieuwe cabine is er in twee wijdtes, 2500 mm en 2300 mm. Beide zijn met verschillende dakhoogtes verkrijgbaar. Het interieur van de Stralis Hi-Way is volkomen vernieuwd en voldoen volgens Iveco aan een hogere graad van comfort en ergonomie. Ook in het interieur komt Iveconnect terug, want behalve fleetmanagement houdt het ook infotainment en tools voor de chauffeur in.

De Stralis Hi-Way past prima bij Iveco’s nieuwe Cursor Euro 6 motoren. Die zijn er met cilinderinhoud van 9, 11 en 13 liter. Wie het houdt bij Euro 5 kan kiezen uit 8, 10 of 13 liter. Er zijn acht vermogensvarianten variërend van 310 tot 560 pk. Ook zijn er drie CNG-motoren leverbaar variërend in vermogen van 270 tot 330 pk. Er zijn drie transmissies beschikbaar, twee handgeschakelde met 9 en 16 gangen en een automatische 12 gangs ZF Eurotronic met bediening aan de stuurkolom. Ook een Allison automaat is leverbaar.
De nieuwe Iveco Stralis Hi-Way wordt in september op de markt gebracht.
Foto’s: Iveco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer