Foto's + VIDEO - Touringcars botsen op truck • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s + VIDEO – Touringcars botsen op truck

Bij een kettingbotsing op de A2 tussen Abcoude en Vinkeveen zijn woensdagochtend vier voertuigen, drie touringcars en een vrachtwagen met aanhanger, op elkaar gebotst. Vijftien passagiers raakten gewond. Een van de buschauffeurs zat een tijdje bekneld. Acht personen zijn naar een ziekenhuis overgebracht. Niemand raakt ernstig gewond.

Ongeval A2 touringcars truckIn de drie bussen zaten studenten van de Nationale Luchtvaartschool in Hoofddorp. Ze waren op weg naar een begrafenis van een medestudent. Dat zei een woordvoerder van de Stichting Bus.
Een deel van de studenten is met een andere bus doorgereisd naar de begrafenis. De rest ging terug naar Hoofddorp. Daarvoor waren ze opgevangen in een restaurant langs de snelweg.
De vrachtwagen met aanhanger vervoerde metaalschroot. De A2 was een paar uur afgesloten tussen knooppunt Holendrecht en de afslag Vinkeveen. Op de omrijroutes liepen de wegen vol.
Door het ongeval onstonden in beide rijrichtingen lange files. Ook op de omrijroutes stonden mensen tijden vast. In totaal heeft er zo’n 80 tot 90 kilometer file gestaan als gevolg van het ongeval, aldus een woordvoerder van de ANWB. De automobilisten in de file kregen van de brandweer water. De weg werd tegen half vier vrijgegeven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer