Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Volvo FH Ocean Race Limited Edition

De elfde editie van de Volvo Ocean Race gaat van start in oktober. De race inspireerde Volvo Trucks bij de ontwikkeling van de ‘Volvo Ocean Race Limited Edition’ – een gelimiteerde oplage van speciaal ontworpen Volvo FH en Volvo FH16 trucks.
Volvo FH Ocean race“De Volvo Ocean Race is een uitstekende gelegenheid om ons merk te laten zien en relaties op te bouwen en onderhouden met klanten en andere bezoekers. Tijdens de laatste race hebben ongeveer vier miljoen mensen onze stands bezocht in de havens”, aldus Christina Ohlsson Jones, verantwoordelijk voor de organisatie van de Volvo Ocean Race bij Volvo Trucks. De trucks worden gelanceerd voordat de Volvo Ocean Race van start gaat in oktober dit jaar.

Het ontwerpteam van Volvo Trucks heeft hard gewerkt om de laatste versie de juiste uitstraling te geven, zowel van binnen als buiten. De cabine is leverbaar in twee kleuren: wit ‘Millennium Silver Metallic’ en donkerblauw ‘Dark Knight Pearl’. Beide kleuren zijn speciaal uitgekozen voor de Volvo Ocean Race Limited Edition en beide voertuigen hebben een zwart gespoten grille, strepen op de zijkant in een golvende lijn en de Globetrotter lichtbak met de woorden ‘Volvo Ocean Race’. Er zijn ook emblemen voor op de zijkant met ‘Limited Edition’.

Het op zeilen geïnspireerde interieur bevat exclusieve materialen en details. Met veel leer, exclusieve naden en geborduurde details. De met leer beklede stoelen zijn afgewerkt met naden in een blauwe accentkleur. Andere details, zoals het stuurwiel, matten, deurpanelen en handgrepen hebben unieke stiksels met eveneens een blauw accent. De gordijnroedes bestaan uit een stalen snoer, wat het stoere zeileffect verhoogt.

“We wilden met de truck een gevoel van zeilraces oproepen en het slanke en verfijnde design van jachten terug laten komen. Om deze reden bevat het interieur veel leer en donkere materialen met donkerblauwe accenten”, zegt Nicole Fox, ontwerper bij Volvo Trucks.

De Volvo Ocean Race Limited Edition is te bestellen vanaf 20 juni 2011, in de Europese markt. De eerste truck wordt midden september geleverd, een paar weken voor de start van de Volvo Ocean Race 2011. De Ocean Race Limited Edition trucks zijn leverbaar als Vollvo FH met Globetrotter of Globetrotter XL cabine en een motor met een vermogen van 500 tot 540 pk en Volvo FH16 met een Globetrotter of Globetrotter XL cabine en een motor met een vermogen van 540 tot 700 pk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer