Fuso naar Mercedes-Benz • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Fuso naar Mercedes-Benz

Per 8 juli 2013 neemt Mercedes-Benz Nederland het Fuso-importeurschap over van Mitsubishi Motor Sales Nederland. Dat betekent dat alle verkoop en service-activiteiten van de Fuso Canter onder verantwoording komen te vallen van de truckdivisie van Mercedes-Benz en zijn dealernetwerk.

Fuso Canter Mercedes-BenzMet ingang van 8 juli 2013 gaat het officiële importeurschap van Fuso in Nederland over van Mitsubishi Motor Sales Nederland naar de truckdivisie van Mercedes-Benz Nederland. Hiermee wijzigt niet alleen de importeursorganisatie, maar ook het dealernetwerk. Nagenoeg alle Mercedes-Benz truckpartners in Nederland zullen hun dienstverlening uitbreiden met Fuso-activiteiten. Dat betekent dat Fuso-klanten vanaf 8 juli op 21 verkoop- en 26 servicelocaties terecht kunnen. Sinds 2000 heeft Daimler een belang in Fuso. Inmiddels is het moederconcern van Mercedes-Benz voor circa negentig procent eigenaar van de Japanse truckproducent. Met verschillende truckmodellen behoort Fuso tot de best verkochte merken wereldwijd. Met name op de Aziatische markt is Fuso een belangrijke speler.

Alleen Canter 

In Nederland gaat Mercedes-Benz alleen de Fuso Canter vermarkten. Deze compacte truck is leverbaar in drie gewichtsklassen van 3,5. 6,0 en 7,5 ton. Later volgt ook nog een 8,55 tons versie. Met drie verschillende cabines, drie motoren en zes wielbases variërend van 2.500 tot 4.750 mm is deze bedrijfswagen veelzijdig. Op het chassisconcept van de Canter zijn talloze oplossingen voor opbouw van carrrosserie mogelijk. Dankzij het specifieke gewichtsegment van de Canter in combinatie met de specifieke producteigenschappen en voordelen, ziet Mercedes-Benz Nederland de komst van de Fuso Canter als een goede aanvulling op het brede bedrijfswagenprogramma. Dit jaar nog verwacht men ook een hybride versie van de Canter op de Nederlandse markt te brengen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer