Geen loonstijging voor personeel DAF • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Geen loonstijging voor personeel DAF

Personeel van DAF krijgt dit jaar geen periodieke loonsverhoging. Dat extra salaris, goed voor enkele tientjes per maand en afhankelijk van het functioneren van betrokken werknemers, wordt bevroren.

DAF ConnectHet concern heeft dat aan zijn medewerkers meegedeeld. Het productiepersoneel en een deel van de kantoorwerknemers, zo’n driekwart van de 4000 DAF-werknemers, krijgt wel nog een cao-loonsverhoging van 1 procent in juni.

De ondernemingsraad van DAF “ziet de salarismaartegel als bedrijfseconomische noodzaak. Maar als het straks weer beter gaat, al is het over twee of drie jaar, dan willen we de loonachterstand weer kunnen inhalen”, aldus COR-voorzitter Bauke Wynia.

De personeelsvertegenwoordiging van DAF heeft zijn directie en de vakbonden opgeroepen snel te beginnen met onderhandelingen over deeltijd ww, in vervolg op de huidige werktijdverkorting. “Zaken als eventuele aanvullingen van de ww tot het huidige salaris en behoud van ww-rechten zijn uiterst complex en vakbonden zullen die zwaar willen bevechten.”

“Dergelijke gesprekken vergen veel tijd. En als ze onverhoopt niet tot resultaat leiden, zullen ongetwijfeld alsnog ontslagen volgen. Het kan naar ons idee niet zo zijn dat tegen die tijd de huidige afspraken over vertrekregelingen niet meer gelden. Het sociaal plan loopt tot 30 juni. Óf die afspraken moeten worden verlengd, óf voor die tijd moet duidelijk zijn of deeltijd ww soelaas biedt”, aldus Wynia.

DAF kondigde eerder aan dat het nieuwe sociaal plan straks minder goed zal kunnen uitpakken dan het huidige. De bestaande ontslagregeling komt nagenoeg overeen met de oude kantonrechtersformule. De nieuwe regeling kan in sommige gevallen 20 tot 25 procent lager uitvallen.

Eerder maakte DAF bekend dat 170 kantoorwerknemers overtollig worden. De COR houdt rekening met nog enkele honderden ontslagen extra.

Bron: Eindhovens Dagblad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer