Ga naar hoofdinhoud

‘VW verkoopt truckbusiness niet’

Volkswagen voelt geen druk om haar truckbusiness af te stoten om cash vrij te maken voor de dreigende boetes rond ‘dieselgate’. Dat benadrukte VW’s truckbaas Andreas Renschler nog maar eens in de Frankfurter Allgemeine van afgelopen weekend.

P_Andreas_Renschler“Het operationeel resultaat van de Volkswagen Groep is goed, ondanks alles. Er is geen reden om in paniek zaken te gaan verkopen”, aldus Renschler, die echter wel een slag om de arm hield. “Een beursgang van de truckdivisie? Alles is mogelijk, maar alleen als het strategisch een doel dient.

Volgens Renschler is de situatie in Zuid-Amerika, specifiek in Brazilië, extreem moeilijk, maar dat het nu zaak was de recessie even uit te zitten, de productie gaande te houden en te wachten tot de economie zich herstelt. De Russische markt bevindt zich nu op het diepste punt. De Amerikaanse markt wordt verwacht licht te krimpen. De Afrikaanse markt ziet er veelbelovend uit, aldus Renschler. “En dan hebben we natuurlijk Iran. We hebben goede hoop dat we daar zaken kunnen doen, maar de goudzoekershoop die er bij sommigen heerst is ook wel wat overdreven.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer