"Geen venstertijden in Lochem" • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

“Geen venstertijden in Lochem”

De gemeente Lochem is van plan om in verband met de herinrichting van het centrum de bevoorradingsregels aan te passen. TLN en EVO, de belangenorganisaties van vervoerders en verladers, hebben in een gesprek met de gemeente aangegeven dat ze niet tegen een verkeersluw centrum in Lochem zijn, maar geen voorstander zijn van het instellen van specifieke bevoorradingstijden, de zogenoemde venstertijden.

staddistributieDe huidige situatie zonder venstertijden levert volgens de organisaties geen problemen. Ook ontbreekt een deugdelijke onderbouwing van de maatregel, omdat er geen onderzoek naar is gedaan. De organisaties hebben de gemeente dan ook gevraagd af te zien van deze maatregel.

Ook bij de binnenstadsondernemers ontbreekt de steun voor de invoering van deze maatregel. Dit bleek onlangs uit een door de gemeente georganiseerd overleg met de organisaties. Het instellen van venstertijden kan juist problemen opleveren. Vrachtauto’s moeten dan in enkele uren de bevoorrading verzorgen, waardoor er meer voertuigen tegelijkertijd in de binnenstad rijden. Vrachtauto’s staan dan op elkaar te wachten en verblijven onnodig langer in het centrum.

EVO en TLN begrijpen dat vrachtauto’s niet gewenst zijn in de smalle winkelstraten tijdens drukke winkeluren, maar vragen zich af of de situatie nu problemen oplevert. De organisaties hebben er bij de gemeente op aangedrongen om de markt, waar genoeg ruimte is, ook ’s middags bereikbaar te houden voor de bevoorrading van de winkels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer