Gerard de Rooy pakt tijd terug • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Gerard de Rooy pakt tijd terug

Gerard de Rooy heeft zijn derde etappe in de Dakar Rally gewonnen. Hij blijft derde in het algemeen klassement, maar loopt wel in op rivalen Kabirov en Chagin.

Gerard de Rooy - Dakar Rally 2009Na een etappe van 178 kilometer meldt de jonge ondernemer uit Brabant zich als dagwinnaar. Het is zijn 3de etappezege dit jaar en zijn 13de  DAKAR overwinning in het totaal. Hij blijft aartsvijand, vijfvoudig Dakar winnaar Chagin 1.42 min. voor en de Tjech Loprais 2.12 min.               
“Het was een zware proef, vooral in de bergen hebben we het uiterste van de remmen gevraagd, maar zoals uit de uitslag blijkt met succes. Ik ben iets dichter bij de Kamazzen gekomen, maar het echte zware werk start morgen in de woestijn. We hebben geen problemen met de truck gehad, dus er is tijd om te slapen. Een onderhoudsbeurt, maar geen grote reparaties. We moeten fit zijn voor morgen om mijn 3de plaats te verdedigen en te kijken of er nog meer in zit”, verklaart de Rooy junior op weg naar het bivak. “Het was trouwens wel een echte de Rooy dag. Mijn vader wint de laatste etappe van de Africa Race en het algemeen klassement en ik kom in Zuid Amerika als eerste binnen. Dat is de laatste jaren wel eens anders geweest”, aldus Gerard.

In het algemeen klassement behoudt Firdaus Kabirov de leiding al is stalgenoot Chagin hem nu tot op 3.40 min. genaderd. De achterstand van Gerard de Rooy is teruggelopen tot 17.46 min.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer