Ga naar hoofdinhoud

Geweld tegen stakende chauffeurs

Twee Poolse vrachtwagenchauffeurs zijn gisterochtend gewond geraakt toen Schavemaker Transport met geweld een eind liet maken aan een staking op industrieterrein Hazeldonk.

politie_zwaailichtTien stakers hadden zich opgesloten in hun truck om te voorkomen dat werkwillige chauffeurs toch gingen rijden. Daarop besloot de transporteur een beveiligingsbedrijf in te schakelen. De ‘beveiligers’ haalden een 32-jarige Poolse chauffeur uit zijn cabine, onder meer met gebruikmaking van een ijzeren stok waarmee ruiten werden ingeslagen. De man werd afgevoerd voor behandeling naar het ziekenhuis afgevoerd. Een andere man liep vermoedelijk een gebroken neus op bij de actie.

De politie hield vijf mensen aan: de 40-jarige directeur van het bedrijf wegens het uitlokken van geweld en vier Limburgers tussen de 22 en 31 jaar (van wie een afkomstig uit Bosnië-Herzegovina) voor geweldpleging. FNV Bondgenoten is furieus over de actie van Schavemaker. “Te gek voor woorden”, zegt Reinier Stroo. “Als je een geschil niet op kunt lossen met woorden, bel je de politie, niet een beveiligingsbedrijf. Dit doet de sector geen goed.”

Afgelopen vrijdag begon in het Poolse onderdeel van het bedrijf een staking met als inzet salarisverhoging. Volgens FNV Bondgenoten verdienen de Polen 600 tot 700 euro per maand en is er daarom sprake van ‘pure uitbuiterij’.

Bron: BN/De Stem

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer