'Greenovation' seminar van Carrier Transicold • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Greenovation’ seminar van Carrier Transicold

Carrier Transicold organiseert op donderdag 1 september tijdens de Carrosserie Vakdagen in Gorinchem een ‘Greenovation’ seminar om de recentste milieurichtlijnen en technologische innovaties op het gebied van gekoeld transport te bespreken.

CarrierHet seminar wordt gehouden om het milieubewustzijn te verhogen en om milieuvriendelijk ondernemen aan te moedigen. Carrier Transicold maakt deel uit van Carrier Corp., marktleider in geavanceerde oplossingen voor klimaatbeheersing en onderdeel van de United Technologies Corp.  Carrier Transicold verbetert de temperatuurregeling bij internationaal transport met een complete productielijn voor gekoelde vrachtwagens, opleggers en containers.

Het ‘Greenovation’ seminar wil met de deelname van experts uit de industrie, de professionals binnen de transport en retail op de hoogte houden van de meest recente wetgeving met betrekking tot gekoeld transport, geluidsbeheer en emissie.

“Duurzame ontwikkeling is een belangrijk aandachtspunt voor aanbieders van geconditioneerd vervoer die in Europa onophoudelijk met veranderende en steeds meer beperkende regelgeving worden geconfronteerd”, vertelt David Appel, president van Carrier Transicold. “Bovendien hebben veel van onze relaties laten weten de impact op het milieu te willen verminderen, maar dan wel zonder afbreuk te doen aan de efficiëntie van de koude keten.”

Robert Goevaers, oprichter van Goevaers Consultancy en bekend om zijn werk in duurzame transport technologieën en logistiek, zal de conferentie voorzitten. Hij zal de laatste trends en ontwikkelingen met betrekking tot de transportindustrie bespreken. Daarna volgt een update over de regelgeving die van toepassing is op koelunits in het bijzonder, waardoor klanten na het seminar een duidelijke kijk hebben op de milieuregelgeving. Carrier Transicold zal de innovaties op dit vlak bespreken, en zal dan met name ingaan op de ‘all-electric technologie’ en de milieuvriendelijke City reeks van koelunits voor trucks en trailers. Enkele voorbeelden uit de dagelijkse praktijk en een interactieve vraag en antwoord sessie zullen het evenement afronden.

“We krijgen te maken met een groeiend aantal strikte regelgevingen en standaarden. Ook neemt de diversiteit van toepassingen en producten toe, waardoor het voor klanten moeilijk kan zijn de juiste keuze te maken”, zegt Bertrand Gueguen, vice-president van Carrier Transicold Europe Truck Trailer. “Ons ‘Greenovation’ seminar biedt juiste wetgevende en technische informatie in combinatie met relevante ervaring die onze klanten zal ondersteunen bij het maken van goede beslissingen die zowel voordelig zijn voor het milieu als voor hun business.”

‘Environmental stewardship’ is diepgeworteld in de innovatieve cultuur van Carrier Transicold. Carrier Transicold ontwikkelde meer dan 10 jaar geleden de gepatenteerde ‘all-electric technologie’, die steeds verder geoptimaliseerd werd door middel van onderzoek en ontwikkeling. De ‘all-electric technologie’ zorgt ervoor dat minder koelmiddel nodig is en vermindert bovendien lekkage, waardoor de CO©ü uitstoot wordt teruggebracht met 60 procent in vergelijking met de snaar aangedreven technologie. Carrier blijft daarnaast investeren in de groeiende ‘City’ reeks van duurzame oplossingen.

De ‘all-electric technologie’ vermindert het aantal mechanische transmissies die aanwezig zijn in snaar aangedreven systemen en zet motorkracht om in elektriciteit. Deze unieke en gepatenteerde oplossing maakt een ongeëvenaarde ‘pull down’ mogelijk met verbeterde temperatuurcontrole, verminderde totale kosten en minder milieu-impact. De ‘all-electric technologie’ resulteert ook in een aanzienlijke besparing op onderdelen en koelmiddel en vermindert het aantal mechanische verbindingen en de benodigde slanglengte, waardoor lekkage van koelmiddel met 3 procent per jaar wordt teruggebracht. Het maakt ook het gebruik van een hermetische compressor mogelijk die een maximale omsluiting garandeert. Het gebruik van de ‘all-electric technologie’, zoals toegepast in de Vector reeks, geeft indrukwekkende resultaten. Zo vermindert bij de Vector 1550 de algemene koolstofimpact tot 40 procent in vergelijking met conventionele systemen, gelijkwaardig aan het verwijderen van 2,8 ton CO2 per unit per jaar.

 Aangezien de plaatselijke overheden overal in Europa de kwestie van stijgende verkeersdruk, luchtvervuiling en geluidshinder in drukbevolkte gebieden willen aanpakken, wil Carrier Transicold een antwoord bieden op die uitdagingen met de City Line – een uitgebreide en innovatieve lijn van uitstekende oplossingen die duurzaam zijn voor het milieu en speciaal ontworpen om de milieubewuste transportprofessionals te helpen voldoen aan de strenge regels in stedelijke gebieden. Enkele van de meest recente innovaties van deze lijn zijn:

  • Vector City : De units, die een geluidsniveau lager dan 60 decibel produceren, zijn gecertificeerd in overeenstemming met Piek, de strengste standaard van Europa inzake geluidbestrijding. De Vector City en Supra City bieden verscheidene voordelen voor transporteurs, retailers, wageninrichters, bestuurders en de bevolking in het algemeen, waardoor nachtleveringen mogelijk worden en er tevens een oplossing wordt geboden voor de vele uitdagingen waarmee de distributie in stedelijke of gevoelige gebieden geconfronteerd wordt, in het bijzonder op het vlak van een efficiënte supply chain, verkeersopstoppingen, veiligheid op de weg, en vervuiling.
  • Supra City Z: Deze hydraulische koelunit voor trucks is de laatste toevoeging aan het groeiende ‘City’ assortiment. De Supra City Z haalt zijn vermogen uit een hydraulische pomp die rechtstreeks verbonden is met de Power Take Off (PTO) van de truckmotor, waardoor er een hydraulische motor aangedreven wordt in de koelunit. De Supra City Z unit, indien gemonteerd op een Euro V truckmotor, helpt om de uitstoot van stikstofoxide (NOx), koolstofmonoxide (CO) en koolwaterstof aanzienlijk te verminderen. Het gebruik van een hydraulische motor maakt ook de belangrijkste geluidsbron van het koelsysteem overbodig.

“Onze klanten willen steeds vaker investeren in oplossingen die grote voordelen voor het milieu opleveren,” legt Gueguen uit. “Carrier Transicold richt zich op het ontwikkelen van groene systemen die voldoen aan die eisen.”

 Het ‘Greenovation’ seminar vindt plaats op 1 september tijdens de Carrosserie Vakdagen in Restaurant 1. Het evenement begint om 10.30 uur en wordt om 13.00 uur afgesloten met een lunch. Voor meer informatie over het ‘Greenovation’ seminar kunt u contact opnemen met Giel Verkamman via: Giel.verkamman@carrier.utc.com

Mocht u het seminar willen bijwonen, dan kunt u zich aanmelden via het telefoonnummer: 020-6768666.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer