Groeneveld en Woerner gaan samenwerken • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Groeneveld en Woerner gaan samenwerken

Groeneveld Groep in Gorinchem en Eugen Woerner uit het Duitse Wertheim, hebben een Letter of Intent getekend voor een strategische samenwerking. Doelstelling van de alliantie is om gezamenlijk kansen in de markt beter te benutten, onder meer door het delen van kennis en producten, samenwerking op gebied van productontwikkeling, vergroting van de inkoopkracht en waar mogelijk gebruikmaken van elkaars verkoopnetwerk. Overigens behouden beide ondernemingen volledige autonomie.

Groeneveld Woerner samenwerkingGroeneveld en Woerner zullen zich afzonderlijk blijven richten op die markten waar zij een gevestigde en sterke positie hebben, terwijl gezamenlijk nieuwe marktkansen zullen worden onderzocht, zowel geografisch als op gebied van marktsegmenten en toepassingen. Groeneveld zal zich met name blijven richten op die marktsegmenten waar de onderneming een sterke positie heeft: wegtransport, spoorwegen, off-road, grondverzet- en bouwmaterieel, alsmede de agrarische sector. Kortom, alles op wielen en rupsen. Groeneveld levert hiervoor een breed assortiment automatische onderhoud- en veiligheidsystemen, zowel voor montage achteraf als voor eerste montage door producten van trucks, bussen, trailers en grondverzet- en bouwmachines.

Woerner zal zich primair blijven richten op de verdere uitbouw van hun huidige activiteiten, te weten automatische smeersystemen voor industriële toepassingen, zoals productiemachines, persen in de automobielindustrie, material handlingsystemen, papiermachines, walserijen, bewerkingsmachines en productie-installaties voor cementindustrie.

Beide bedrijven zullen kennis en componenten delen, terwijl bovendien zal worden onderzocht wat de mogelijkheden zijn voor gezamenlijke ontwikkeling en inkoop, teneinde hun klanten een nog breder productenprogramma te kunnen bieden.

De Letter of Intent werd ondertekend op maandag 29 augustus, door Henk Groeneveld, CEO en president en Ron den Engelsen, lid van de Board of Management van de Groeneveld Groep, en namens Woerner door Sven Schultheis, Algemeen Directeur, en Matthias Kärcher, directeur.

In een eerste reactie stelde Woerner Algemeen Directeur Sven Schultheis dat de samenwerking tussen de twee bedrijven, die beide hoogwaardige automatische smeersystemen voor diverse toepassingen leveren, zowel in het voordeel is van hun klanten, alsook in het belang van de verdere ontwikkeling van de bedrijven en hun medewerkers.

Henk Groeneveld, CEO en President van Groeneveld Groep, noemde de samenwerking een typisch voorbeeld van synergie, waar één plus één drie is. We hebben dezelfde filosofie als het gaat om het leveren van toonaangevende producten en diensten, zij het in verschillende markten met verschillende producten. Samen zullen we nog sterker zijn, waar onze klanten alleen maar voordeel van zullen hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer