Grootste vangst illegale sigaretten ooit • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Grootste vangst illegale sigaretten ooit

De FIOD-ECD heeft op vorige week circa 38 miljoen illegale sigaretten in een loods in Breda in beslag genomen. Het was daarmee voor de FIOD-ECD de grootste hoeveelheid sigaretten die bij één actie werd aangetroffen. De inbeslagname kon mede plaatsvinden door intensieve samenwerking met de Belgische en Britse autoriteiten.

Illegale sigaretten in opslagDe sigaretten waren vermoedelijk bestemd voor de Britse markt. De loods in Breda werd gebruikt als distributiecentrum om vanuit hier kleinere partijen naar Engeland te smokkelen. In Nederland zijn tot nu toe geen verdachten aangehouden. De sigaretten zijn in beslag genomen en vernietigd. Ook werd in de loods een vrachtauto aangetroffen waarvan de documenten niet overeenstemden met de voertuiggegevens. De vrachtauto is in beslag genomen en overgedragen aan de afdeling voertuigcriminaliteit van het KLPD. Als deze onderschepte sigaretten op de Nederlandse markt gebracht zouden zijn zou de Nederlandse schatkist circa 6,5 miljoen euro zijn misgelopen.

Deze vangst heeft de teller in 2009 tot nu toe op 144 miljoen onderschepte sigaretten gezet. Recent nog onderschepte de FIOD-ECD in samenwerking met de politie 22 miljoen sigaretten in een loods in Zwaag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer