Ga naar hoofdinhoud

GroupAuto breidt dienstverlening uit

Grossiersorganisatie GroupAuto gaat intensief samenwerken met Voertuig Documentatie Centrum (VDC), een van de vier RDW communicatieproviders. Volgens Freek Blekxtoon, directeur van GroupAuto, liggen er kansen voor grossiers op het gebied van voertuigdocumentatie en import/exportbegeleiding: “Onze grossiers kunnen hun dienstenpakket aan autobedrijven uitbreiden; het versterkt de klantenbinding en levert traffic in de zaak op; tot voorkort gingen veel klanten daarvoor naar het -inmiddels gesloten- lokale postkantoor.”
kentekenplaatNa een uitgebreide testfase draait het VDC Business Partner concept al bij vijf grossiers, die zo extra dienstverlening aan  garagebedrijven kunnen verlenen.  GroupAuto leden kunnen met VDC ondermeer tijdelijke kentekens afgeven zoals  Duitse 5-daagse Kurzkennzeichen, Oostenrijkse uitvoerkentekens (7, 14 en 21 dagen) Zoll-nummers en RDW exportkentekens. Die zijn ondermeer nodig voor test- of proefritten en afleveringen in binnen- en buitenland. Ondermeer Kooijmans (Rotterdam), Gami (Arnhem), Delftechniek (Delfzijl en Groningen) en Kruitbosch & De Weerd (Deventer) zijn al aangesteld als VDC Business Partner en hebben een VDC-shop.  

Behalve diverse soorten tijdelijke kentekens kunnen ook uitvoerverklaringen worden afgegeven, groene kaarten met WA-dekking en uiteraard de kentekenplaten zelf, ook voor trucks en trailers. Maar ook allerlei andere RDW diensten kunnen nu bij de VDC shop bij GroupAuto worden verkregen, zoals Online Registratie Bedrijfsvoorraad (ORB), Online Registratie Export Handelaren (OREH) en Online Registratie Auto Demontage (ORAD), Tenaamstelling Voertuig (TV) en APK. Hiervoor gelden volgens Group Auto zeer interessante bundeltarieven. 

Remco Westerbroek van VDC zegt dat de samenwerking met GroupAuto perfect verloopt. “Na een uitvoerige pilotfase gaan nu meerdere GroupAuto leden het Business Partner concept in hun groothandel voeren en wij verwachten dan ook een sterke groei van de activiteiten. Binnenkort zullen wij als VDC de dienstverlening nog uitbreiden, zowel online als bij de Business Partner. Op zeer korte termijn zal VDC een nieuw product introduceren: BPM Export Service. Hierbij verzorgt VDC de complete dienstverlening rondom de benodigde documentatie en financiering m.b.t. BPM-restitutie. De postkantoren bieden een volwaardig dienstenpakket  steeds minder of niet langer aan. Met VDC bieden wij een one stop shopping concept voor de klant, waarmee u de klant tevens  een grote tijdsbesparing oplevert.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer