Henrik Henriksson leidt ACEA bedrijfswagens in 2020 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Henrik Henriksson leidt ACEA bedrijfswagens in 2020

Scania CEO Henrik Henriksson is in 2020 voorzitter van de Commercial Vehicle Board of Directors van ACEA, de autofabrikantenkoepel waar ook de truckfabrikanten deel van uit maken.

Henriksson neemt de voorzittershamer over van Gerrit Marx van Iveco-moeder CNH Industrial. Marx is maar kort voorzitter geweest, want hij kwam in de plaats van Iveco-baas Pierre LaHutte, toen die begin vorig jaar plotseling opstapte.

Het mogelijk maken van een soepele overgang naar CO2-neutraal transport is een van de topprioriteiten van ACEA voor de komende jaren, net zoals ervoor zorgen dat dat wegtransport kan blijven bijdragen aan de goede werking van de Europese economie.

“We kijken ernaar uit om nauw samen te werken met de Europese instellingen om ervoor te zorgen dat de Green Deal-doelstellingen worden bereikt. Ik ben er vast van overtuigd dat, met toenemende inspanningen van alle belanghebbenden, CO2-neutraal wegvervoer tegen 2050 binnen handbereik is. Dit vereist serieuze investeringen in laad- en tankinfrastructuur die geschikt is voor vrachtwagens en bussen, evenals een wettelijk kader dat alle nul- en emissiearme voertuigen promoot. En we moeten hier en nu beginnen om te slagen, ”onderstreepte Henriksson.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer