Holthausen bouwt Hyzon trucks voor Nieuw-Zeeland • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Holthausen bouwt Hyzon trucks voor Nieuw-Zeeland

De Hyzon waterstoftrucks die Holthausen Clean Energy in Groningen bouwt zijn gewild. Hyzon Motors heeft een deal gesloten met het Nieuw-Zeelandse bedrijf Hiringa Energy om in eerste instantie 20 waterstoftrucks in 2021 te leveren. Holthausen gaat die trucks bouwen, meldt RTV Noord.

De 20 trucks zijn slechts het begin, want Hiringa wil in 2026 1500 brandstofceltrucks in Nieuw-Zeeland hebben rijden. Ook die zou Holthausen onder de vlag van Hyzon Motors Europe gaan leveren.

De trucks worden gefabriceerd in verschillende configuraties met rechtse besturing met een totaalgewicht van meer dan 50 ton, waaronder 8×4 en 6×4 chassis met een actieradius tot 500 km.

Hiringa Energy gaat de Hyzon trucks in Nieuw-Zeeland gebruiken om de verwezenlijking van een waterstof tankstationnetwerk te versnellen. De mogelijkheid om Hyzon waterstoftrucks te kopen en de aanwezigheid van tankstationnetwerk moet vervoerders over de streep trekken om zero-emissie te gaan rijden.

Het plan van Hiringa wil in 2021 8 tankstations op het noordelijke en zuidelijke eiland van Nieuw-Zeeland hebben. In 2025 moeten dat er minimaal 24 zijn, waarmee 95 procent van alle transportroutes in het land is afgedekt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer