Hyzon bouwt 15 waterstoftrucks voor gemeente Groningen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Hyzon bouwt 15 waterstoftrucks voor gemeente Groningen

Hyzon Motors schermt al een tijdje met haar nieuwe waterstoftrekker, maar vooralsnog worden er in Winschoten eerst nog 15 waterstoftrucks voor de gemeente Groningen gebouwd. De eerste leveringen worden verwacht in het derde kwartaal van 2021; de resterende voertuigen moeten tegen eind 2021 worden geleverd.

De order van 15 waterstofvoertuigen bestaat uit 10 emissievrije middelzware en zware vrachtwagens voor gemeentelijke doeleinden, waaronder water-, vuilnis-, haakarm-, kraan- en bestelwagens en vijf emissievrije bestelwagens. De levering van de eerste voertuigen wordt in het derde kwartaal van 2021 verwacht. De overige voertuigen zullen naar verwachting eind 2021 worden geleverd.

De gemeente Groningen heeft meer dan 300 voertuigen in haar wagenpark, waaronder 10 voertuigen die eerder van HCT zijn overgenomen. HCT heeft eerder al nauw samengewerkt met de gemeente Groningen voordat de joint venture met Hyzon van start ging. Groningen staat bekend als de Energiestad van Nederland. Al meer dan 10 jaar investeert Groningen in duurzaamheidsmaatregelen zoals het verbeteren van openbare gebouwen, energie-efficiënte straatverlichting en alternatieve brandstoffen voor het wagenpark van de stad.

Craig Knight, CEO en mede-oprichter van Hyzon Motors: “We zijn er trots op dat we waterstofvoertuigen kunnen gaan leveren aan de gemeente Groningen. De stad Groningen staat bekend als toonaangevend op het gebied van duurzaamheid en we kijken ernaar uit om hen te helpen een bloeiende duurzame energie- en waterstofeconomie op te bouwen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer