I-Sync voor alle kleine Volvo's • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

I-Sync voor alle kleine Volvo’s

Volvo Trucks introduceert de I-Sync automatische versnellingsbak op de Volvo FE 4×2. Dat betekent dat nu de complete range van FE en FL met I-Sync leverbaar is.

I-Sync ook op Volvo FEI-Sync is in feite een handgeschakelde bak voorzien van software om automatisch schakelen mogelijk te maken. Net als bij I-Shift wordt bij I-Sync de betrouwbaarheid en het lage gewicht van de handbak gecombineerd met het comfort van automatisch schakelen. In tegenstelling tot het voor zware transport bestemde I-Shift is I-Sync ontwikkeld voor distributiewerk. Het werd voor het eerst toegepast op een Volvo FL in de herfst van 2008.

“Tot nu toe is meer dan een derde van alle FL trucks uitgerust met I-Sync. Distributiewerk betekent snel werken gecombineerd met herhaald stoppen en starten. Daarbij past een automatische versnellingsbak, want die biedt comfort bij dat harde werken, plus een lager brandstofverbruik. Daarom bieden we nu ook I-Sync op de grotere FE-modellen”, aldus Anders Bellini, business area manager voor de FE en FL trucks bij Volvo.

I-Sync ook op Volvo FE

In de FE is de I-Sync gekoppeld aan Volvo’s 7 liter motor met 260 pk. “Dat is een prima combinatie voor lokale en kortregionale distributie. De motor reageert alert op de bak, die op zijn beurt prettig schakelt, zelfs in hoogfrequente start-stop situaties”, aldus Clara Werner Floberg, productmanager voor de FE en FL trucks bij Volvo. Ze voegt er nog aan toe dat een goed brandstofverbruik ook bijdraagt aan lagere uitstoot van CO2.

De Volvo I-Shift automatische versnellingsbak is leverbaar op de grotere trucks van Volvo, de FH16, FH en de FM.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer