In Duitsland al weer chauffeurstekort • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

In Duitsland al weer chauffeurstekort

Als gevolg van de groei van de Duitse economie hebben meerdere bedrijven al weer een tekort aan chauffeurs. Eén bedrijf gaat zelfs met een “Karriere Truck” de weg op om personeel te vinden.
hsvLogistiek Dienstverlener Hanauer Systemverkehre (HSV) heeft een langjarig contract met een nieuwe klant afgesloten en heeft daarvoor op korte termijn honderd chauffeurs nodig. Die moeten voor het eind van dit jaar zijn gevonden. Ze worden ingezet in de regio’s Friedewald, Dortmund, Hückelhoven, Löhne en in zuid Duitsland. Volgens Bernd Wipki, directeur van het bedrijf hebben ook oudere werknemers en vrouwen goede kansen aangenomen te worden. Ook chauffeurs die geen ervaring hebben met wissellaadbakken kunnen solliciteren want het bedrijf zorgt voor scholing en training.
“Karriere Truck”
Een ongewone stap is dat het bedrijf vanaf morgen de weg op gaat met een wervingstruck om op parkeerplaatsen en Autohofen personeel te werven. De eerste stop is morgen om 12.00 uur in Kirchheim aan de B 454 en daarna op Autohof Hessenland. Het in 2003 opgerichte HSV hoort tot de  Große-Vehne-Gruppe, heeft zijn hoofdkantoor sinds  2008 in Friedewald en telt  400
medewerkers.
Bron: HNA.de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer