Ga naar hoofdinhoud

Inboedel Autodrome online geveild

De inboedel van het failliete noordelijke autobedrijf Autodrome gaat eind juni onder de hamer. Op de internetveiling, die veilingbedrijf BVA Auctions uit Hoevelaken organiseert, worden zowel nieuwe als gebruikte auto’s aangeboden. Ook auto-onderdelen en de inventaris van garages worden verkocht, zo zei curator Hans Silvius woensdag.

Verheijen BedrijfswagensVolgens Silvius is er een schuldenlast van 10 tot 15 miljoen euro. Van de negenhonderd schuldeisers hebben het bankconcern ABN Amro, de Belastingdienst en autofabrikant Renault het hoogste bedrag te vorderen.
Autodrome, dat onder meer vestigingen had in Hoogeveen, Assen en Groningen, ging begin april over de kop. Van de ene op de andere dag stonden 250 werknemers op straat. Een Renault truckdealerschap maakte deel uit van Autodrome
Inmiddels hebben twee garages en een schadeafdeling van Autodrome een doorstart gemaakt, maar de overige vestigingen blijven definitief gesloten. Volgens Silvius is gebleken dat er onvoldoende kandidaten op de markt zijn om de bedrijven over te nemen.
De kijkdagen die vooraf gaan aan de veilingen, beginnen op 29 mei in Emmen. Alle geïnteresseerden zijn welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer