Ga naar hoofdinhoud

IRU wil 30 procent minder CO2 in 2030

IRU, de Europese branche-organisatie voor transport, heeft de transportsector een doel gezet van een reductie van 30 procent aan CO2 emissie in 2030.

Uitlaat truck emissiesDe nieuw herkozen IRU voorzitter Janusz Lacny licht het besluit toe. “The IRU en haar leden hebben besloten tot een gezamenlijk commitment om CO2 te verminderen in de komende 20 jaar. Er is de afgelopen 20 jaar maar liefst een reductie bereikt van 98 procent aan schadelijke stoffen. De transportsector is nu klaar voor deze nieuwe uitdaging en wil zo haar steentje bijdragen aan de doelen om CO2 emissie te beperken.”

De IRU neemt in haar streven 2007 als uitgangspunt voor de CO2-beperkingen.

Lacny: “Overheden proberen al tijden om harmonie aan te brengen in het streven naar de beperkingen van CO2-uitstoot, maar tevergeefs. De transportsector neemt nu zelf het heft in handen en wil een beter en schoner wegtransport bereiken en niet zozeer méér wegtransport. Het publieke imago is nog steeds dat wegtransport en milieuschade als één wordt gezien. Die twee entiteiten willen we van elkaar loskoppelen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer