Ga naar hoofdinhoud

330 Iveco’s Stralis voor SMET

Iveco heeft 10 Stralis-exemplaren geleverd die aangedreven worden door vloeibaar aardgas (Liquefied Natural Gas – LNG) aan logistieke dienstverlener SMET. Deze driejarige overeenkomst met Iveco op basis van 330 vrachtwagens is een unieke gelegenheid voor SMET om zijn vloot te vernieuwen en tegelijk de duurzaamheid van zijn voertuigen te vergroten. Minstens 25 procent van de vrachtwagens zal aangedreven worden door vloeibaar aardgas (LNG).

Iveco_SMET_2De eerste 10 Stralis LNG-exemplaren (AT440S33T/P) werden aan SMET geleverd tijdens een officiële ceremonie die onlangs werd gehouden in de lokalen van ARA, de concessiehouder van Iveco in Parma. Dit evenement bracht Pierre Lahutte, Iveco Brand President (rechts op de foto) en Domanico De Rosa, Commercial Director van SMET, bij elkaar.

Pierre Lahutte verklaarde: “Deze levering bevestigt de grote voorsprong van Iveco op het gebied van milieuvriendelijke motoren. In de loop van de voorbije 25 jaar heeft het bedrijf belangrijke investeringen gedaan in milieuvriendelijke technologische oplossingen, met bijzondere aandacht voor aardgas, dat op dit moment het beste alternatief is voor diesel. Onze voertuigen op vloeibaar aardgas zijn 100 procent  compatibel met bio-CNG en bio-LNG, voor koolstofarm transport. Daarom ondersteunen Iveco en CNH Industrial actief de ontwikkeling van biomethaan in Europa en in het bijzonder in Italië, waar aan alle voorwaarden voor de toekomstige beschikbaarheid van deze revolutionaire brandstof voldaan is.”

Iveco_SMETDe 10 geleverde voertuigen (allemaal aangedreven op LNG) zijn uitgerust met een Cursor 8 LNG/CNG Euro 6-motor van 330 pk, een cryogene LNG-tank van 510 liter en vier CNG-tanks van 70 liter, samen goed voor een actieradius van meer dan 750 km.

Voertuigen die aangedreven worden door LNG bieden talrijke voordelen op het vlak van rentabiliteit en milieubescherming. Ze verminderen de uitstoot van deeltjes met 95 procent ten opzichte van dieselvoertuigen en verlagen de uitstoot van stikstofoxiden tot 35 procent. Ook de uitstoot van koolstofdioxide ligt 10 procent lager, en zelfs 100 procent in het geval van biomethaan. De motoren zijn ook beduidend stiller – gemiddeld 5 dB(A) – en de brandstofkosten liggen minstens 10 procent lager dan bij dieselmotoren.

Het grote belang dat SMET hecht aan milieubescherming heeft er in grote mate toe bijgedragen dat Iveco voor dit bedrijf gekozen heeft als ideale partner voor duurzaam transport. Deze overeenkomst werd mede mogelijk gemaakt door Mecar, de concessie van Iveco uit Nocera Superiore (SA).

Noach Dror, vicepresident verantwoordelijk voor logistiek en transport bij CNH Industrial, voegde hieraan toe: “CNH werd voor het vijfde jaar op rij uitgeroepen tot leider binnen de sector door de duurzaamheidsindicatoren van Dow Jones in Europa en de rest van de wereld. Voor ons is duurzame ontwikkeling een essentieel onderdeel van onze bedrijfsstrategie. Het is immers een element dat ook het milieu, onze medewerkers en onze sector beïnvloedt. CNH Industrial blijft trouw aan deze strategie en zal tegen 2018 oplossingen blijven uitwerken om de uitstoot te verlagen op alle belangrijke logistieke routes. Vanaf april zal SMET de Stralis LNG gebruiken om vanuit Turijn de fabriek in Suzzara te bevoorraden: dat is de belangrijkste strategische vestiging in Italië.”

Een ander belangrijk onderdeel uit de overeenkomst tussen Iveco en SMET is de Stralis AS440S48T/P, uitgerust met een traditionele Cursor 11 Euro 6-motor van 480 pk en het systeem voor selectieve katalytische reductie HI-SCR.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer