Ga naar hoofdinhoud

Dubbelop Stralis Hi-Road LNG voor Snel

Snel Logistics Solutions heeft twee nieuwe Iveco Stralis Hi-Road trekkers op LNG in gebruik genomen. De nieuwe Iveco’s werden bij het Rolande LNG-tankstation in Tilburg afgeleverd door dealer Schouten.

Snel Logistics Solutions - SPA-oplegger
De twee nieuwste voertuigen in het wagenpark van Snel Logistic Solutions zijn van het nieuwe type Iveco Stralis Hi-Road LNG. Het gebruik van vloeibaar aardgas als brandstof voor wegtransport zorgt voor een vermindering van de uitstoot van CO2, NOx en roetdeeltjes. Daarnaast zijn de LNG-trucks ook een stuk stiller. De nieuwe Iveco’s zijn uitgevoerd in de huisstijl van Snel Logistic Solutions. De cabine van de trucks is voorzien van een vernieuwd interieur en de buitenkant is afgewerkt met een nieuw front, dat van de nieuwe generatie Iveco Stralis. Onder de cabine bevindt zich een gasmotor met een vermogen van 330pk. Deze is gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak met dubbel H-patroon en splitter. De voertuigen zullen vloeibaar aardgas tanken bij het Rolande LNG-tankstation in Tilburg.

Snel Logistics Solutions is opgericht in 1985,  en vormde de Belgische tak van transportbedrijf G. Snel uit Woerden. Doordat er vraag was vanuit de Belgische markt voor de invulling van verschillende transportactiviteiten startte de familie Snel uit Woerden in 1985 Snel Logistic Solutions. In 1990 werd Snel Logistics Solutions verzelfstandigd en een volledige transportsite wordt dan opgericht in Deinze, België. In 1998 breidt Snel Logistics Solutions uit met een distributiecentrum in Weert, Nederland. Snel Logistic Solutions voert een duidelijk MVO-beleid. Zo zijn de lokale werkgelegenheid en het investeren in haar personeel belangrijk voor het van oorsprong Belgische bedrijf. Zo neemt Snel Logistics Solutions deel aan verschillende projecten omtrent de verkeersveiligheid in Nederland en België. Op het gebied van milieu worden verschillende maatregelen genomen om brandstof te besparen en bandenslijtage te verminderen. De inzet van LNG-voertuigen zal onder andere meewerken aan het verlagen van de CO2-reductie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer