Duo lichtgewicht Iveco’s S-Way voor Jocotrans • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Duo lichtgewicht Iveco’s S-Way voor Jocotrans

Jocotrans uit Bodegraven heeft twee nieuwe Iveco’s S-Way aan het wagenpark toegevoegd.  Opvallend aan de specificatie is het lage eigen gewicht.

Jocotrans is een dynamisch bedrijf dat is gespecialiseerd in geconditioneerd vervoer in Nederland, België en het deel van Duitsland dat aan ons land grenst. Het bedrijf heeft een vloot van twintig  voertuigen waaronder enkele chassis-cabines. “We kenden Kwakernaak bedrijfswagens al wel, maar  hadden daar nog nooit auto’s gekocht. Nu de S-Way daar is, leek ons dat een goed moment om deze  nieuwe truckgeneratie in ons wagenpark uit te proberen”, legt directeur Marco Pfaff uit. “Duidelijk is  dat Iveco met dit model voor geen enkele concurrent onder hoeft te doen.”

Pfaff beschrijft een driehoek waarvan alles moet kloppen voordat hij met een nieuw truckmerk zaken  doet. “Het kostenplaatje, beter bekend als de TCO moet goed zijn, je moet blindelings kunnen  vertrouwen op je dealer en last but not least moet de chauffeur gemotiveerd zijn om het beste uit  deze auto te halen.” Met dat laatste zit het wel goed, zegt Pfaff. “De chauffeurs zijn tot nu toe dik  tevreden.”

De komende tijd bekijkt Pfaff met zijn collega’s hoe de nieuwe S-Way het gaat doen in de  vloot. Daarbij moet Iveco het tegen twee andere truckmerken opnemen. “We beschikken zelf over boordcomputers waarbij we precies kunnen zien hoe de chauffeur met ons materieel om gaat. Het is  van belang daarbij te beseffen dat motivatie alles is. Je kunt nog zulke mooie trucks neerzetten, het gaat erom dat het personeel gemotiveerd is om het beste uit hun dagtaken te halen. Het beste  bedrijf word je met de beste mensen en niet zozeer met de beste auto’s, ook al hebben die daar wel  een aandeel in natuurlijk. Gaat een chauffeur goed met zijn truck om, dan daalt het verbruik, zoveel  is zeker,” zegt Pfaff.

Opvallend aan de nieuwe Iveco’s S-Way voor Jocotrans is het lage eigen gewicht. Dit is mede te  danken aan de Cursor 9 motor die wat compacter is, maar die al jaren bewijst een betrouwbare  krachtbron te zijn die zonder problemen de gevraagde 400 pk levert. Daarbij haalt dit motorblok de  meest recente Euro 6 norm zonder dat daarvoor een EGR-installatie (uitlaatgasrecirculatie) nodig is.

“Iveco heeft met de nieuwe S-Way aan alle facetten gedacht. Het cabine-interieur is flink  gemoderniseerd, het is een fijne werkplek voor de chauffeur geworden. Deze auto heeft het in zich  om bij ons een blijvertje te worden!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer