Ga naar hoofdinhoud

F1-team Alfa Romeo door Europa met Iveco’s

Het Formule 1 team van Sauber Motorsport heet dit jaar officieel Alfa Romeo Racing en krijgt zo een Italiaans tintje. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat de Renaults T-range vervangen zijn door Iveco’s. Twaalf Stralissen en één Daily, om precies te zijn.

De voertuigen werden afgelopen week overhandigd op Saubers thuisbasis in Hinwil, Zwitserland. De Iveco’s worden in het huidige F1-seizoen gebruikt voor het vervoer van Alfa’s equipment naar alle Europese races.

Thomas Rücker, directeur van Iveco Schweiz: “We zijn er trots op dat we deze samenwerking met Alfa Romeo Racing aangaan en transport voor de uitrusting van het team kunnen verzorgen. Iveco heeft een lange traditie van partnerschappen en participatie in de sportwereld, en in het bijzonder in het racen, waar onze trucks te zien zijn in de Dakar Rally en het FIA European Truck Racing Championship. We kijken uit naar het nieuwe raceseizoen en wensen Alfa Romeo Racing alle succes.”

Frédéric Vasseur, teamleider Alfa Romeo Racing en CEO Sauber Motorsport AG: “Het is een genoegen om Iveco te mogen verwelkomen bij Alfa Romeo Racing als Official Truck Partner. Het hebben van een betrouwbaar en veilig transportmiddel voor onze equipment is een essentieel aspect van onze logistieke activiteiten in de Formule 1. Met Iveco heeft ons team een ervaren partner aan onze zijde en we verheugen ons op deze samenwerking.”

Over de specificaties van de trucks zijn geen details vrijgegeven. Wel is duidelijk te zien dat er gekozen is voor dieselaangedreven Stralissen, en niet voor de LNG-versie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer