Hedin wil Iveco Scandinavië overnemen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Hedin wil Iveco Scandinavië overnemen

De Hedin Mobility Group is van plan om de distributie- en dealeractiviteiten van Iveco Group in Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden over te nemen. Beide bedrijven hebben een intentieverklaring getekend.

Momenteel wordt het gamma trucks en bestelauto’s van Iveco in Scandinavië verkocht en onderhouden via 39 dealers en meer dan 100 werkplaatsen, waaronder ook full-service dealers in Zweden (Göteborg en Helsingborg), Noorwegen (Bærum), Finland (Espoo) en Denemarken (Odense). Daarvandaan wordt aftersales en de distributie van reserveonderdelen geregeld. Dit netwerk komt bij het internationale dealernetwerk van de Hedin Mobility Group, dat bestaat uit 270 dealers die meer dan 40 merken verkopen in 13 landen. De transactie zal naar verwachting eind 2023 zijn afgerond, mits de toezichthouders hun goedkeuring verlenen.

Gerrit Marx, CEO Iveco Group: “We zijn verheugd dat we een partner hebben gevonden om onze aanwezigheid in heel Scandinavië uit te breiden. De samenwerking met een ambitieus, ondernemend bedrijf met een marktpenetratie zoals Hedin Mobility Group zal het succes van onze producten in al onze vrachtwagengamma’s, met name elektrische voertuigen en voertuigen met alternatieve aandrijving, stimuleren. Deze uitbreiding is volledig in lijn met onze strategie om een compleet aanbod van innovatieve producten en diensten in Europa te bevorderen, wat uiteindelijk ten goede komt aan klanten, dealers en al onze stakeholders.”

Anders Hedin, oprichter en CEO van de Hedin Mobility Group: “We zijn erg blij met de mogelijkheid om dit strategische partnerschap aan te gaan met Iveco Group, een van ’s werelds toonaangevende bedrijven in het wegtransport, en om de vuurtoren van het merk in Scandinavië te worden. Deze transactie betekent verschillende mijlpalen voor onze Groep: uitbreiding van onze distributieactiviteiten met middelzware en zware vrachtwagens, de eerste verkoop van bedrijfsvoertuigen in Noorwegen en onze eerste detailhandel in eigen voertuigen op de Deense markt. We kijken uit naar de verdere dialoog met Iveco Group om onze overeenkomst af te ronden en de bedrijven en hun werknemers te verwelkomen bij Hedin Mobility Group.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer