Positieve ervaringen Peter Appel met Iveco’s op LNG • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Positieve ervaringen Peter Appel met Iveco’s op LNG

Peter Appel Transport heeft onlangs vier nieuwe Iveco Stralis Hi-Road trekkers in gebruik genomen. De nieuwe trekkers rijden op de LNG en werden afgeleverd door Iveco-dealer Schouten. Deze vier Iveco trucks zijn de eerste vier voertuigen uit een totale order van 14 LNG-trekkers. Het bedrijf heeft al ervaring met Euro 5 trekkers op LNG van Iveco.

Peter Appel 2

Peter Appel Transport is niet onbekend met transport op LNG. Sinds 2012 heeft Peter Appel Transport reeds vier Iveco LNG-trekkers in het wagenpark. Daarmee is al ruim 1,25 miljoen kilometer naar volle tevredenheid afgelegd. De LNG aangedreven voertuigen van Peter Appel Transport worden dagelijks ingezet voor supermarktdistributie.

Peter Appel 4De vier nieuwe Iveco Stralis Hi-Road LNG-trekkers zijn uitgevoerd in de huisstijl van het transportbedrijf. Onder de cabine bevindt zich een FPT Cursor 8 gasmotor met een vermogen van 330pk. Deze is gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak met enkel H-patroon  met hoog-laag en splitter. Deze combinatie van motor en versnellingsbak zorgt voor een laag brandstofverbruik en daarmee een beperkte uitstoot van NOx, CO2 en roetdeeltjes. De Euro 6 emissienorm wordt bereikt zonder toepassing van AdBlue of een roetfilter. Daarnaast is de geluidsproductie laag (PIEK-gecertificeerd), waardoor de truck buiten de venstertijden de binnensteden mag betreden.

Verschillen Euro 5 en Euro 6

Peter Appel Transport is benieuwd naar de operationele verschillen tussen de vier reeds aanwezige Iveco Stralis Euro-V LNG-trekkers en de nieuwe Euro-6 LNG-trekkers. De eerste reacties van de chauffeurs van Peter Appel Transport op de vernieuwde Stralis LNG Euro 6 zijn lovend. De nieuwe LNG-trekkers zullen op het Rolande LNG-tankstation in Tilburg van brandstof worden voorzien en distributieritten uitvoeren voor DC’s uit de omgeving van Tilburg.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer