Ga naar hoofdinhoud

Twee Stralissen voor Vossto

Op de eerste werkdag van 2016 heeft de firma Vossto twee nieuwe Iveco Stralis trekkers in gebruik genomen. Iveco-dealer DEBA Bedrijfswagens uit Etten-Leur leverde de voertuigen af. De twee nieuwe Iveco’s met de 420pk sterke FPT Cursor 11 dieselmotor zijn een uitbreiding van het wagenpark van Vossto.

20160104_150450_resized_2
Vossto heeft met deze recente uitbreiding de beschikking over een wagenpark van 10 trekkende eenheden. Het complete park bestaat uit Iveco’s, dit is een bewuste keuze van het bedrijf. Het lage brandstofverbruik, gunstige prijsstelling en totale kilometerkostprijs geven hiervoor de doorslag. Daarnaast heeft Iveco-dealer DEBA Bedrijfswagens bewezen voor Vossto BV een zeer betrouwbare partner te zijn. De 11e Iveco is al besteld.

De nieuwe trekkers van Vossto  zijn uitgevoerd met de Hi-Way cabine en hebben de 420pk en 1900Nm koppel sterke FPT Cursor 11 dieselmotor aan boord. Iveco past om de gehele range zware voertuigen het Hi-eSCR uitlaatgas nabehandelingssysteem toe. Hierdoor is het recirculeren van uitlaatgassen(EGR) overbodig, wat zorgt voor een schonere verbranding, lager brandstofverbruik en minder vervuiling van de motorolie. Dit is de reden dat het onderhoudsinterval van de Iveco Stralis trekkers van Vossto  maar liefst 150.000 kilometer bedraagt, of eens per jaar.

20160104_150502_resized_2De chauffeurs van Vossto uit Etten-Leur die op de nieuwe Iveco Stralis trekkers zullen gaan rijden krijgen naast de uitleg tijdens de aflevering een volledige training over de bediening en het gebruik van alle systemen op het voertuig, de techniek, veilig en efficiënt rijgedrag en brandstofbesparing. Deze training, genaamd Iveco Driver Academy wordt standaard aangeboden bij de aanschaf van een nieuwe Stralis. Iveco helpt hierbij haar klanten om de TCO van het voertuig zoveel mogelijk te verlagen en de chauffeurs het voertuig volledig te leren kennen. Deze training duurt een dag en telt voor 7 praktijkuren mee in de verplichte nascholing volgens de Richtlijn Vakbekwaamheid (Code 95).

Vossto uit Etten-Leur is opgericht in 1997 en gespecialiseerd in groupage en stukgoederen met bestemmingen voornamelijk in de Benelux en Duitsland. Ook zet het Brabantse bedrijf een aantal voertuigen vast in voor het transport van containers vanuit de haven van Rotterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer