Kabirov nadert Gerard de Rooy • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Kabirov nadert Gerard de Rooy

Gerard de Rooy heeft woensdag in de Dakar Rally zijn leidende positie bij de trucks behouden. De 29-jarige Brabander moest in Argentinië wel veel van zijn voorsprong prijsgeven. Hij eindigde in de vijfde etappe op de derde plaats, op 12.28 minuten van de Russische winnaar Firdaoes Kabirov. Diens landgenoot Vladimir Tsjagin kwam kort voor De Rooy als tweede binnen.

Kabirov_dakar2009In het algemeen klassement laat De Rooy rivaal Kabirov nog maar 13 seconden onder zich. Tsjagin staat derde op ruim 10 minuten. Hans Stacey, topper in andere edities van Dakar, blijft tobben en heeft last van veel pech. “Er zijn van die momenten dat je denkt: was ik maar niet opgestaan vandaag. Dat heeft ons de laatste dagen parten gespeeld, hoeveel pech kun je hebben na de start van zo’n Dakar als deze”, zei MAN-baas Fred van Putten op RaceXpress.com.

In de Africa Race werd de eerste rit in Hans Bekx Africa Race 2009Mauretanië gereden. “Het was verschrikkelijk vandaag, een groot drama. De hele tijdrit was niets dan holen en gaten. Ik denk dat de helft vandaag niet binnenkomt”, vertelt een gesloopte Jan de Rooy aan het einde van de special die in het bivak uitkomt.
Kovacs had 9.31.09 uur nodig om de special te voltooien. Hans Bekx volgde op 27.34 min. en Jan de Rooy had nog 6 minuten meer nodig. Dat er over en weer de nodige assistentie nodig was onderweg spreekt voor zich.
In het algemeen klassement blijft het wisselen van de wacht. Hans Bekx heeft de leiding overgenomen van de Rooy, die nu een achterstand heeft van 2.08 min. Kovacs volgt op 1.07.39 uur als 3de.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer