Kabirov wint Dakar • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Kabirov wint Dakar

Firdaus Kabirov heeft zaterdag de Dakar Rally gewonnen. Gerard de Rooy eindigde in het klassement op de derde plaats. Chagin eindigde als tweede. De Rooy denkt over een switch naar de Africa Race.

Kabirov_dakar2009“Het had natuurlijk niet veel zin om hier nog iets te proberen, daarvoor was mijn achterstand op de twee Russen te groot. Maar tevreden ben ik zeker. Ik heb twee slechte dagen gehad. Twee keer verloor ik een half uur. Kijk maar naar mijn achterstand op het eind, 59.56 min. Dat betekent dat ik de overige dagen niet voor de Kamaz mannen heb hoeven onder doen. Ik ben dus niet alleen tevreden, maar ook trots. Het was een teamprestatie van jewelste”, vertelt De Rooy aan de finish.

Voordat de laatste etappe van DAKAR 2009 werd gestart verklaarde Roger Kalmanovitz, binnen ASO verantwoordelijk voor de veiligheid van de rally dat DAKAR 2010 of in Chili en Argentinië of in Maghreb, het noordwestelijk deel van Afrika gehouden wordt. Als vermoedelijke tijd gaf hij eind februari aan.Gerard de Rooy

Of Gerard de Rooy (rechts) daar weer bij is, valt nog te bezien. Hij kon het maar moeilijk verkroppen dat de organisatie (ASO) voortdurend proeven inkortte en uitvallers weer liet invallen. Ook het feit dat de trucks dagelijks helemaal aan het eind van de dag moesten starten, kon zijn goedkeuring niet wegdragen. “Volgens mij heeft de organisatie totaal geen belangstelling voor de vrachtwagens. We hangen er maar een beetje bij,” zo concludeert hij in het AD. “Ik heb het wel gehad met de ASO en denk er hard over om volgend jaar de Afrika Race te gaan doen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer