Kleine aandeelhouders willen bond MAN met Scania • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Kleine aandeelhouders willen bond MAN met Scania

Een groep kleine aandeelhouders wil dat MAN en Scania synergie gaan benutten: “Zo kan 1 miljard euro worden bespaard”
manDe kleine aandeelhouders, verenigd in de Schutzgemeinschaft der Kapitalanleger (SdK), zien vooral voordelen in de gezamenlijke ontwikkeling. Ze baseren hun mening op eerdere uitspraken van Ferdinand Piëch. Die had bij het verwerven van het belang in MAN (29,9%) en Scania (samen met MAN 91%) een samengaan van drie partijen in het vooruitzicht gesteld. De kleine aandeelhouders vinden het nu een uitstekend moment om met zo’n samenwerking te beginnen. Piëch gaf er geen commentaar op en MAN Baas Samuelsson er wel positief tegenover te staan maar op dit moment drukker te zijn met de integratie van de Braziliaanse VW bedrijfsautofabriek en met de nieuwe fabriek van MAN in India. Bij Scania bestaat grote weerstand tegen een samenwerking met MAN en tot dusverre wordt dat door Piéch wordt gerespecteerd.  Overigens zijn er in het verleden al diverse samenwerkingen tussen MAN en Scania geweest, onder andere op het gebied van versnellingsbakken en achterassen. Die bleken toch onvoldoende voordelen op te leveren en zijn daarom beëindigd.
Zoals TTM al eerder meldde ziet Samuelsson voorlopig nog geen opleving van de truckmarkt. Hij ziet binnen MAN nog voldoende besparingsmogelijkheden via arbeidstijdverkorting, vervroegde pensionering en vertrekpremies.
Ook bij de scheepsmotoren begint MAN de crisis nu te voelen, al 15% van de orders werden geannuleerd. Met de fabricage van aggregaten, turbo’s en dieselmotoren gaat het nog wel goed.
Bron: FT Deutschland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer