Kroymans stopt met Hummer • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Kroymans stopt met Hummer

Distributeur en importeur van auto’s Kroymans Corporation stopt met de import van de General Motors-merken Hummer, Cadillac en Corvette. Door de moeilijke marktomstandigheden ziet de onderneming uit Hilversum zich genoodzaakt om zijn strategie aan te scherpen.

Hummer H3TKroymans draagt de importrechten in 2010 weer over aan General Motors, die de merken zelf in Europa gaat vermarkten, zo liet bestuurslid Ivo Manders van Kroymans woensdag weten. Met de stap dringen beide bedrijven hun kosten terug. Hoeveel Kroymans met de stap bespaart, wilde Manders niet zeggen.
De reorganisatie kost volgens de topman weinig banen. Wel zijn er in Breukelen al wat banen verdwenen. “Maar dat was grotendeels natuurlijk verloop”, aldus Manders.
Verder verkoopt Kroymans een groot deel van de Opel- en Forddealers die het in zijn bezit heeft. Voor deze merken heeft Kroymans de importrechten niet zelf in handen. Van de dertig die het bedrijf vorig jaar had, blijven er nog vijf tot zeven over, aldus Manders.
Het bedrijf, dat tot de top tien van Europese automotive bedrijven behoort, verkoopt met name auto’s van merken als Nissan, Volvo, Opel, Suzuki, Ford en Ferrari in Nederland, België en delen van Duitsland. Het concern heeft ongeveer vierduizend mensen in dienst en importeert verder automerken in 27 Europese landen. In Nederland gaat het onder meer om Saab, Ssangyong, Kia, Alfa Romeo en Jaguar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer