Ladingdief springt uit rijdende auto • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Ladingdief springt uit rijdende auto

Het Korps landelijke politiediensten heeft woensdagnacht twee ladingdieven aangehouden op de rijksweg A2 in het zuiden van het land. Eén van de ladingdieven, een 38-jarige man uit Eindhoven, sprong bij het zien van de opvallende politieauto op de A2 uit een rijdende bestelauto. Hij ligt met een gebroken arm in het ziekenhuis.

politie_zwaailichtAls hij uit het ziekenhuis wordt ontslagen dan mag hij nog 174 dagen bij de politie doorbrengen in verband met een openstaande gevangenisstraf. De tweede verdachte is een 33-jarige man uit Eindhoven. Het busje waarmee zij reden is inbeslaggenomen. De schade die zij hebben toegebracht aan de lokvrachtwagen zal op de ladingdieven worden verhaald.

De mannen toonden op een parkeerplaats veel belangstelling voor geparkeerde vrachtwagens. Zij sneden diverse zeilen open. Ook het zeil van de lokvrachtauto moest het ontgelden. Vervolgens braken zij de achterkant van de lokvrachtauto open en laadden zij de consumentenelektronica over in de gehuurde bestelauto. Op de autosnelweg verminderde het busje snelheid in het zicht van een opvallende politieauto. Bij een snelheid van ongeveer 60 km uur sprong één van de ladingdieven uit de bestelauto en kwam daarbij op de rijbaan van de autosnelweg terecht. Hij brak daarbij zijn arm. Door de commotie die hierdoor ontstond konden drie andere verdachten, die betrokken waren bij de diefstal en ook in de bestelauto zaten, ontsnappen.

Bron: Politie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer